Detalji koji čine razliku

Sposobnost brze procjene situacije u ključnom trenutku može vam pomoći u poslovnom i privatnom životu. Usavršite tu vještinu i naučite prepoznati skrivene znakove.

Prije nego što podignete stambeni kredit, potražite najbližu trgovinu

Ako kupujete novu kuću ili stan, važno je da put do najbližeg supermarketa ne traje dulje od 10 minuta, smatra Mario Jannatpour, autor knjige Honest Real Estate Agent. Vrijednost nekretnine ovisi o sadržajima u njenoj neposrednoj blizini. Što je veći broj sadržaja oko vaše, bolje će se držati i njena vrijednost.

Prošećite oko hotela

Potražite opuške ili smeće ispred ulaza u hotel. “Nemar na jednom području često je znak zabušavanja i na ostalima”, kaže Tim Leffel, urednik portala Hotel Scoope i autor knjige Make Your Travel Dollars Worth a Fortune. Ako nije prekasno, potražite drugi hotel.

Provjerite stabilnost cipela prije nego što ih kupite

Stavite cipele jednu do druge na ravnoj površini. Zatim pritisnite vrhove cipela i promatrajte kako se kreću. Ellen Goldstein-Lynch iz Instituta za modnu tehnologiju u New Yorku napominje da ljuljanje cipela naprijed-natrag nije razlog za zabrinutost, ali pomicanje u stranu upućuje na neravne pete, zbog čega biste tijekom nošenja mogli imati problema s koljenima, kukovima i leđima.

Pročitajte prvih nekoliko stranica knjige prije kupnje

Korice knjige mogu zavarati svakoga. Zbog toga izdvojite nekoliko minuta i pročitate prve tri stranice. Tako ćete dobiti uvid u autorov stil pisanja i ritam knjige, kaže Harlan Coben, autor više od 20 romana. Ako vam je knjiga postala nezanimljiva već nakon tri stranice, mirne je duše vratite na policu.

Pogledajte na sat kad vam se djevojka pojavi na prvom spoju

Svi smo mi zauzeti, ali točnost je dobar pokazatelj koliko je vaša nova partnerica zainteresirana za vezu. Lisa Clampitt, osnivačica VIP Lifea, servisa za ljubavno posredovanje na Mahattanu, upozorava da kašnjenje na prvom spoju bez prethodne ili naknadne isprike može pružiti dobar uvid u karakter vašeg partnera. U tom slučaju trebali biste ozbiljno razmisliti o tome hoće li vaš prvi spoj biti i posljednji.

Testirajte televizor već u trgovini

Brzim prebacivanjem programa možete procijeniti brzinu procesora televizora. Izvršni direktor tvrtke za prodaju elektroničke opreme CEDIA Dave Pedigo napominje kako i tekstualne obavijesti ili vijesti u dnu ekrana daju dobar uvid u snagu procesora i moraju teći glatko. Uz to, iskušajte performanse televizora uz pomoć Blu-ray playera. Vidljivi pikseli tijekom eksplozija i nisu najbolji znak…

Komentari

▲ Povratak na vrh