Želite izgledati bolje i jače, samo promijenite kupaće gaće!

Dobro, pokrivaju ono što trebaju pokriti, ali istovremeno otkrivaju i pomanjkanje ukusa. (Sjetite se da fotke u kupaćim gaćama na Facebooku ostaju zauvijek!) Dva dobra razloga da možda nabavite nove

Odijela su vam krojena po mjeri, sunčane vam naočale savršeno stoje, a sat – koji ste birali mjesecima – zadivio bi i premijere država. A zašto onda vaše kupaće izgledaju kao da ste ih kupovali u drugom razredu srednje? 

Krajnje je vrijeme da odaberite odgovarajuće gaće i s ponosom dijelite fotke na društvenim mrežama.

1Pokažite nogu

Jesu li kratki šorcevi pravi izbor za vas? Devedesetih su godina prošlog stoljeća bili popularni. (Dres koji je Clyde Frazier nosio sedamdesetih vjerojatno je bio kraći od vaših bokserica.) Kad ste goli do pasa, kratki vam šorc savršeno pristaje. “Kupaći bi šorcevi stoga trebali završavati najmanje desetak centimetara iznad koljena”, savjetuje Mike Faherty, dizajner Faherty Branda. “Ako su duže, to će vam vizualno skratiti figuru.”

  • NE Vrećasto je za vreće

Mršav muškarac u vrećastoj odjeći, bilo to odijelo bile kupaće gaće, izgleda još mršavije. Ako između nogavice kupaćih i noge možete ugurati išta deblje od bočice sredstva za sunčanje, gaće su vam preširoke. Osim toga, dok sjedite na plaži, mogli biste svijetu pokazati “obiteljske dragulje”.

2Nabrijte se

Ako aktivno plivate, bit ćete efikasniji u klasičnim plivačkim gaćama (popularne Speedo gaće). One danas nisu najuobičajeniji prizor na plažama (osobito ako ste mlađi od 50 godina), pa ih nosite samo ako se u njima uistinu dobro osjećate.”Držite se isključivo pravila koje kaže da nosite ono u čemu se osjećate ugodno”, savjetuje Jonathan Skow, dizajner branda Mr Turk.

  • NE Ostanite suhi

Mokre su kupaće idealne za razne upale. Izaberite najlon ili poliester jer će se brže osušiti. “Tkanine od barem 75 posto sintetike brže se suše”, tvrdi Faherty.

3Pokažite jaja

Ali ne doslovno – bazeni i plaže među rijetkim su mjestima gdje su odvažni printovi i jarke boje poželjni. “Blejzer cvjetnog uzorka možda na vama ne izgleda sjajno, ali na plaži će vam takve kupaće proći bez problema”, kaže Skow.  Ali sjetite se da će napadan print privući pozornost i na ono iznad kupaćih: ako baš niste radili na trbušnjacima, izaberite kupaće neutralnih boja.

4Zaboravite stegu

Kao elastična guma oko napuhanog balona – tako biste mogli izgledati ako ste trbušasti, a nosite kupaće stegnute ispod trbuha. “Elastična guma može učiniti da trbuh izgleda veći nego što jest”, kaže Faherty. Ako vam trbuh pričinjava probleme, kupite kupaće nalik na one koje nose surferi, s vezicama s prednje strane.

  • DA Mršavite naočigled

Odvažni su uzorci sjajni, ali privlače pogled na vaš trbuh. Stoga se odlučite na sitnije uzorke i širu pasicu, po mogućnosti takvu koju ćete moći stezati i opuštati vezicama.

5Uđite u suhi dok

Dizajneri napokon rade kupaće koje se brzo suše, a mogu proći i pod kratke hlače; samo pazite da imaju džepove na “čičak”. “Odjenite košulju i spremni ste za večernji izlazak”, kaže Faherty.

  • DA Skrijte dragulje

Želite li kupaće koje se pretvaraju u kratke hlače, izaberite one s rasporkom. Iako se iza njega ne krije patentni zatvarač, dodatni sloj tkanine kupaće čini profinjenijima. Ako ne volite da vam se “makina”pretjerano njiše (što znači i da imate sreće), kupite kupaće od čvršćeg materijala, a ne od lagane mikrofibre.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh