Vrijeme je za pomlađivanje lica uz ove jednostavne trikove

Genetika utječe na starenje kože samo 10 posto, ostalo je na nama.

Vrijeme može ostaviti ružan pečat na vašem licu. Genetika utječe na starenje kože samo 10 posto, kaže dr. med. Doris Day, dermatologinja iz New Yorka. To znači da nije prekasno popraviti štetu koju ste već učinili svojoj koži. “Vaša koža zna i može praštati”, kaže doktorica. Što prije počnete, to ćete mlađe izgledati.

Suha koža

Uzrok: Smanjenje sloja hijaluronske kiseline, tvari koja je ključna za postojanu vlažnost kože.
Rješenje: Njemačko istraživanje otkrilo je da nanošenje kreme s hijaluronskom kiselinom dva puta na dan u trajanju od 60 dana može kožu učiniti glađom.

Obješena koža

Uzrok: Svakodnevno izlaganje UV zrakama oštećuje kolagen; s vremenom slabe elastična vlakna.
Rješenje: EPA, omega-3 masna kiselina. Znanstvenici iz Koreje otkrili su da nanošenje EPA kiseline potiče stvaranje kolagena i pojačava elastičnost kože.

Bore

Uzrok: Oštećeni DNA i kolagen, posljedica pretjeranog izlaganja suncu.
Rješenje: Svakodnevno nanošenje kreme za sunčanje koja sadrži retinol, oblik vitamina A što potiče obnavljanje stanica kože, kaže Doris Day.

Povlačenje desni

Uzrok: Prejako četkanje koje “tjera” zubno meso od zuba.
Rješenje: Nježno četkajte zube – samo desetinom pritiska što je potreban da se razbije ljusku jajeta, kaže dr. Robert Gerlach, znanstvenik koji se bavi istraživanjem oralne higijene u tvrtki Procter & Gamble.

Staračke mrlje

Uzrok: Stvaranje pigmenta melanina zbog pretjeranog izlaganja suncu.
Rješenje: Krema za izbjeljivanje kože s vitaminom C. Upotrebljavajte je dvaput na dan i mrlje bi trebale izblijedjeti nakon dva mjeseca, kaže dr. med. Doris Day.

Gubitak obrva

Uzrok: Postoji više od 30 uzroka, uključujući i genske i autoimune bolesti, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Pittsburgh. Tanke će vas obrve postarati.
Rješenje: Monoksidil. Pamučnom vatom nanesite tanak sloj uzduž obrva dvaput na dan.

Komentari

▲ Povratak na vrh