Stisni me nježno – pravim remenom

Opašite se kvalitetnim remenom koji će upotpuniti vaš stil.

Remen je možda jedna od onih stvari koje imate u ormaru i samo ga prebacujete s jednih hlača na druge. To je u redu ako imate casual stil ili nosite majicu izvan hlača pa se remen niti ne primijećuje. No, takav remen možda nije  pravi izbor za neke svečanije prigode. Osim što drži hlače na mjestu, remen upotpunjuje kombinacije, pokazuje vaš stil, osobnost i modni ukus. Ako želite ostaviti dojam ozbiljnog, dotjeranog muškarca, na nekoliko stvari trebate obratiti pažnju.

Trebate li uskladiti remen s cipelama

Odgovor na ovo pitanje je – u pravilu da. Najvažnije je odabrati kvalitetan remen, po mogućnosti od kože. Birajte ključne tri boje – crnu, smeđu i bež. Ovo pravilo se odnosi samo na kožne remene. Ako nosite onaj od tkanine, vjerojatno na nogama imate tenisice uz koje možete svašta kombinirati.

Imaju li vaše smeđe cipele na sebi više nijansi, boju remena birajte po jednoj od tih nijansi, po mogućnosti onoj koja je najizraženija. Teško ćete napamet odabrati takav remen, stoga kada krenete u potragu potrudite se obuti cipele za koje tražite remen (ili ih ponesite sa sobom u vrećici).

Osim boje bitan je i izgled cipela. Ako crne cipele imaju sjaj, potražite crni remen koji se isto tako sjaji. Slična je stvar i sa teksturom kože. Ne rade se svi remeni od goveđe kože, već se u ponudi može naći i zmijska koža, koža raznih riba, pa čak i tigrova. Šalimo se. Nećete naći remen od tigrove kože koji ćete moći uskladiti s cipelama od lavlje kože. Odaberite onaj koji vam se najviše sviđa i nemojte štedjeti. Kvalitetan remen može vam potrajati godinama, stoga se isplati uložiti koju kunu više.

Veličina remena

Vjerojatno ste mogli primijetiti da remeni dolaze u nekoliko veličina. Većina ih na sebi ima otprilike 5 rupica. Idealno bi bilo kada biste remen zakopčali na jednoj od srednje tri rupice. Ako ga zakopčate na prvoj znači da vam je premalen, a na zadnoj je očito prevelik.

Možete ga odabrati i prema konfekcijskom broju hlača, uvijek uzmite jedan broj veći remen od onoga koji nosite. Primjerice, ako nosite hlače broj 34, remen neka bude 36.

Osim dužine, bitna je i širina remena. Idealan kožni remen trebao bi biti širine tri prsta. To je dobro pravilo pri odabiru, osim ako nemate “ćevape”. Ta bi širina  trebala dobro pristajati svim hlačama.

Kopča

Kada je riječ o kopči probajte biti razumni. Velike blještave kopče neka ostanu rezervirane za kauboje i rock ili hip hop zvijezde. Odaberite jednostavnu, suptilnu, srebrnu ili zlatnu kopču koja će izgledati profinjeno i stilski prihvatljivo bez obzira na situaciju u kojoj ćete nositi remen.

Niste tip za kožni remen?

Nema problema. Baš kao i lijep kožni remen i casual remen od tkanine možete uskladiti s odjevnom kombinacijom. Ali i ne morate jer je šareni remen odličan način da dodate malo boje cijeloj kombinaciji ili da podignete outfit. Budite razigrani i prepustite se djetetu u sebi. Šareni remen je odličan izbor i za sve one koji ne vole nositi boje jer će podići odjevnu kombinaciju na novu razinu i razbiti monotoniju tamnih tonova.

Komentari

▲ Povratak na vrh