Rješite se zadebljale kože na laktovima i koljenima

Zbog nedostatka brige ali i posebne građe kože na laktovima i koljenima oni vrlo često imaju tvrdu i zadebljalu kožu, koja s nakupinama mrtvih stanica ne izgledaju nimalo lijepo

Dodatni problem kod koljena i laktova predstavlja njihova osnovna funkcija, a to je savijanje. Naime, na ovim mjestima lojne žlijezde nisu dovoljno aktivne pa koža proizvodi manje masnoće, a čestim savijanjem brže se troši i vlaga u epidermi.

Uz neadekvatnu njegu te stalno trenje u dodiru s odjećom na laktovim i koljenima često dolazi i do tamnjenja kože pa je ovim zonama potrebna specifična njega. No, neka vas to ne zavara jer su svi ovi zanemareni dijelovi našeg tijela vrlo zahvalni i na osnovnoj njezi koja uključuje – redoviti piling i hranjivu kremu.

Ako primjetite da je koža na laktovima i koljenima zadebljala dobro bi bilo malo ih namakati u maslinovom ulju u koje ste dodali 2-3 žličice soli i 10 kapi eteričnog ulja lavande.

I dok laktove možete umakati sjedeći, na koljena nanesite obilan sloj smjese i pustite da odstoji. Nakon nekoliko minuta laganim, kružnim pokretima smjesu umasiravajte u kožu i uklonit ćete mrtve stanice.

Ako ni to ne pomogne, samo u krajnjim slučajevima oprezno koristite kamen plovučac kako bi eliminirali najtvrdokornije nakupine. Nakon pilinga umasirajte hranjivu kremu, maslac za tijelo ili neko fino hranjivo ulje poput maslinovog, sezamovom ili ulja od badema jer će nahraniti kožu i vratiti joj izgubljenu vlagu. Da bi se ulje što bolje upilo u kožu najprije dobro protrljajte dlanove da se ugriju – toplina potiče bolju penetraciju u kožu.

Komentari

▲ Povratak na vrh