Riješite se akni, podočnjaka i masne kose pomoću stvari koje imate u svojoj kuhinji

Upozorenje: zbog ovih domaćih pripravaka mogli bi ostati gladni.

Uštedite si vrijeme i trošak odlaska u ljekarnu jer neke domaće namirnice imaju podjednako učinkovite rezultate na podočnjake ili iritiranu kožu kao bilo koja kupovna krema ili piling.

Donosimo stoga 4 jednostavna recepta za dotjerivanje koja možete napraviti sami u svom domu.

Smanjite podočnjake

Poznato vam je kako kriške krastavca smanjuju podočnjake? Isti učinak daju i dvije rashlađene žlice, tvrdi urednica mode Men’s Healtha Sandra Nygaard. Mala tajna: sve što je hladno utječe na smanjivanje podočnjaka. Stoga ovu tajnu možete podijeliti i sa svojom suprugom.

Riješite se gljivica na stopalima

Umjesto da dignete noge u zrak (i ne radite ništa) napravite finu domaću kupku od jedne šalice vinskog octa i dvije šalice vode pa namakajte stopala u toj smjesi tri dana zaredom, savjetuje Nygaard. Bonus: osim gljivica riješit ćete se i neugodnih mirisa.

Očistite kožu

Za ovo vam trebaju namirnice za doručak: zob i jogurt. Poznato je da se opekline i ekcemi mogu tretirati sa zobi, a često taj ekstrakt nalazimo u preparatima protiv akni.

Pomiješajte 2 žlice zobi sa 1-2 žlice običnog jogurta, nanesite na lice i držite masku 10 minuta prije nego sve dobro isperete. A za doručak možete pojesti jaja.

Napravite sami suhi šampon

Nemate tople vode i ne možete oprati kosu? Nema problema, za ovaj šampon vam voda ni ne treba. Uzmite malo sode bikarbone (to je prirodni ubojica neugodnih mirisa), pa je napudrajte po kosi i tjemenu. Dobro izmasirajte glavu pa sve detaljno isčešljajte. Ne koristite previše jer ćete izgledati kao krafna sa šećerom u prahu!

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh