Razmislite o blajhanju kose kao Ryan Lochte

Evo što morate znati prije nego što se odlučite na ovaj potez.

Od Eminema 90-ih, do Brada Pitta i nedavno američki plivač Ryan Lochte, slavne osobe se ne ustručavaju obojati kosu u platinasto. Ali možete li (i trebate li) i vi to isprobati?

Ian Michael Black, kreativni direktor tvrtke Aveda Global predlaže da isprobate: ”Bilo da je riječ o boji odjeće ili boji kose, važno je da budete samopouzdani.“ Izbjeljivanje kose je hrabar potez i kul način da obnovite svoj izgled.

Pritom budite oprezni: ako vam se novi izgled svidi, morat ćete bojati kosu svakih nekoliko tjedana kada izrast postane vidljiv. Bojanje kose je prilično traumatično za folikule kose. Na sreću, lako se možete vratiti na staru boje kosu.

Što trebate učiniti?

Ne isprobavajte ovo kod kuće

Za nešto poput blajha – koji iritira tjeme ako ga predugo držite na glavi – trebali biste otići u frizerski salon. Frizer će vam na siguran način tretirati kosu i ravnomjerno je obojati. Vjerujte nam: trudite se izgledati kao Ryan Lochte na OI u Riju, a ne kao Justin Timberlake 1998. godine.

Promijenite nijansu

Lochteova boja postiže se u procesu od dva koraka: stilist prvo izbijeli kosu, a zatim oboja kosu u nijansu koju želite.

Za muškarce tamne kose, sami blajh obojat će kosu u žuto; toniranjem se postiže platinasta ili srebrnkasta boja. Ovaj proces traje otprilike dva sata – nešto duže kada se radi o dugoj kosi.

Recite ne suhoj i ispucanoj kosi

Boje za kosu isušuju kosu, stoga je morate hidratizirati nakon bojenja, kaže stilist slavnih ličnosti Daniel Alfonso, koji je zaslužan za stil Wilmera Valderrame i G-Eazyja. Izbjegavajte svakodnevno pranje kose i koristite šampon i regenerator za kosu bez sulfata.

Ako platinasta boja počinje blijedjeti ili postaje žuta poput Timberlakeove, poslušajte ženski savjet i uložite u ljubičasti šampon – poznat kao “šampon za posvjetljivanje“.

Ovako djeluje: ovaj ljubičasti proizvod dobiva boju od izbjeljivača koji je jedan od njegovih sastojaka. Kada ga koristite za pranje kose, on ostaje na kosi (ne prodire u vlasi poput izbjeljivača) i tako neutralizira žute tonove u vašoj boji za kosu.

Vaša nova frizura tako će zadržati platinastu nijansu umjesto da se pretvori u neprirodnu žutu. Samo ga ostavite na kosi maksimalno pet minuta – manje ako vam je kosa u redu i nema žuti ton. Ako primijetite ljubičastu nijansu na kosi, samo ponovno operite kosu uobičajenim šamponom, kako bi isprali ljubičasti ton.

Još jedna stvar…

Ako planirate ići na bazen, morate znati da će velika koncentracija klora u vodi reagirati s blajhom na kosi i postati mrvicu zelenkasta. Da, ozbiljni smo – no bez panike; samo nanesite regenerator na kosu na nekoliko minuta prije ulaska u bazen i bit ćete sigurni. On služi poput barijere koja sprečava da kosa upije opasne kemikalije.

Komentari

▲ Povratak na vrh