Pobrinite se za portret

"Trimerom ošišajte bradu sa zaštitom na poziciji 1 i ostavite 7 dana da se sve ujednači", preporučuje Sposito. Kremom za piling uklonite mrtve stanice s kože lica.

Mike Sposito, glavni frizer u salonu Fellow Barber iz Williamsburga u Brooklynu savjetuje kako postići idealan look.

1. nivo: brada

“Da biste održavali bradu dužine 5 mm, šišajte je trimerom (pozicija 2) dvaput tjedno”, savjetuje Sposito. Preko vrata prijeđite trimerom namještenim na poziciju 1, a bradu i zaliske stopite s pomoću pozicije 3. Rubove oblikujte trimerom bez zaštite, a od Adamove jabučice prema dolje se obrijte. (Ne mislimo skroz do dolje…)

2. nivo: obično brijanje

“Trimerom ošišajte bradu sa zaštitom na poziciji 1 i ostavite 7 dana da se sve ujednači”, preporučuje Sposito. Kremom za piling uklonite mrtve stanice s kože lica. “Mrtve se stanice nakupljaju oko dlačica i stvaraju prhut”, dodaje Sposito. Utrljajte na lice ulje prije brijanja da biste pomogli britvicama da obave posao i nanesite pjenu za brijanje – ali ne koristite aerosolnu jer isušuje kožu.

3. nivo: brijanje s izbrijavanjem

Brijte se potezima dužine 5 cm, i to u smjeru rasta dlačica. Želite da vam koža lica bude glatka poput dječje guze? Nakon normalnog brijanja, obrijte se još jednom – u smjeru suprotnom od rasta dlačica. Ali zapamtite da dlačice na različitim dijelovima lica rastu u različitim smjerovima. Za kraj, isperite lice hladnom vodom kako biste zatvorili pore i nanesite bezalkoholni aftershave i hidratantnu kremu.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh