Obožavatelj ste ‘Uvoda u anatomiju’? Ovo (sigurno) niste znali o serijalu!

Uvod u anatomiju prati toliko pozadinskih priča da je gotovo nemoguće znati sve. Stoga se pripremite za gledanje uz sedam iznenađujućih činjenica o najpopularnijoj medicinskoj dramskoj seriji svih vremena

Četrnaesta sezona bezvremenske serije ‘Uvod u anatomiju’ (Grey’s Anatomy), koja je proglašena najboljom medicinskom dramskom serijom svih vremena, stiže na Pickbox NOW! Jedna od najdugovječnijih serija počela se emitirati 2005. godine i jedna je od omiljenih serija za bingeanje, odnosno višesatno gledanje pri kojem zaboravljate na sve oko sebe prateći omiljenu seriju.

Uvod u anatomiju prati toliko pozadinskih priča da je gotovo nemoguće znati sve. Stoga se pripremite za gledanje uz sedam iznenađujućih činjenica koje niste znali!

7. Samo su 4 glavna lika i dalje u seriji
Nakon 14 sezona i više od 300 epizoda, ostala su samo četiri glavna lika koje gledamo od samog početka serije. To su Meredith Grey, Alex Karev, Miranda Bailey i Richard Webber.

6. Gray’s Anatomy jest prava knjiga
Uvod u anatomiju originalno se zove Grey’s Anatomy po uzoru na Gray’s Anatomy, što je naziv udžbenika za anatomiju koji je u tisku i danas. Autor knjige jest Henry Gray, a knjiga se može naručiti preko eBaya.

5. Pravi liječnici rade na scenariju
Producenti su zaposlili prave liječnike kao savjetnike za sve medicinske situacije i izraze. Njihova je zadaća pobrinuti se da scenaristi sve točno napišu. Naime, kada dođu do medicinskog žargona, scenaristi napišu samo izraz „nešto medicinski“ pa liječnici upotpune scenarij pravim izrazom.

4. Serija je pomogla spasiti život u stvarnosti
Desetogodišnja djevojčica uspješno je oživjela svoju majku nakon što je imala astmatični napadaj. Njezina je kći rekla kako je ispravan način reanimacije naučila gledajući Uvod u anatomiju.

3. Katherine Heigl odbila je nominaciju za Emmy za ulogu Izzie
Godine 2008. Heigl je odbila nominaciju za Emmy za svoju ulogu Izzie. U službenoj izjavi rekla je kako misli da joj scenaristi nisu dali dovoljno dobar materijal da bi zaslužila nominaciju te ne želi potencijalno uskratiti tu mogućnost glumicama koje su imale dobre materijale. Ubrzo nakon toga, Heigl je napustila seriju.

2. Ellen Pompeo najplaćenija je glumica u seriji
Prošle godine otkrilo se kako Ellen Pompeo, koja tumači glavnu ulogu Meredith Grey, zarađuje 20 milijuna dolara na godinu. To znači da zarađuje oko 575 tisuća dolara po epizodi.

1. Dokle god Ellen Pompeo želi snimati, serija ide dalje
Kreatorica serije Shonda Rhimes rekla je da, dokle god Ellen Pompeo želi glumiti ulogu Meredith Grey, serija će živjeti. To također znači da, kad ona to više ne bude htjela, serija će završiti.

Komentari

▲ Povratak na vrh