Nosite luksuzne tenisice

Zaboravite svoje stare tenisice – obuća za slobodno vrijeme postala je luksuznija. Tenisice možete nositi s dobrim trapericama i blejzerom, pa čak i na odijelo, sve dok vam hlače nisu predugačke.

Ovo nisu tenisice za teretanu, ovo su dizajnerski primjerci i izgledaju prokleto dobro. “Možete ih nositi na bilo što”, tvrdi Elliott Curtis, suosnivač Sneakerology 101, prvog službenog sveučilišnog predmeta o kulturi nošenja tenisica koji se predaje na sveučilištu Carnegie Mellon. Poslušajte stručnjake: vrijeme je da doznate istinu o tenisicama. – DAN MICHEL

1. Neka budu čiste

U prljavim tenisicama možete kositi travu, ali nikako u njima ne smijete sjesti za stol. Stoga uvijek imajte pri ruci neko sredstvo za čišćenje cipela, savjetuje Peter Chun, pokretač Swaaga, aplikacije koja korisnicima omogućuje lakšu potragu za odgovarajućim tenisicama. Prljavština je odveć otporna na konvencionalna sredstva za čišćenje? Napravite pastu miješanjem vode i praška OxiClean, utrljajte je u mrlju i ostavite da se upija 5 do 10 minuta. Nakon toga obrišite čistom mokrom krpom.

Za perfekcioniste: ubacite li u tenisicu drveni ili plastični kalup, tenisica će dulje zadržati prvobitan oblik. Dovoljno je da zadržite i onaj kartonski umetak koji čuva oblik prstiju (koji ste dobili s novim tenisicama) i vaša će obuća još mjesecima izgledati kao s police.

2. Ostanite neutralni

Kad nosite upadljive tenisice, ostatak odjeće neka bude neutralan. “Neka samo tenisice govore”, savjetuje Curtis. “Tipovi koji usklađuju tenisice s modnim dodacima previše se trude”, kaže Curtis. Nosite tamnoplavi šešir s tamnoplavim aldosicama? Ljudi će misliti da ste u uniformi.

3. Pokažite gležnjeve

Tenisice možete nositi s dobrim trapericama i blejzerom – pa čak i na odijelo – sve dok vam hlače nisu predugačke. Ako se naboraju, nije dobro. Trenirate li u njima, to znači da su za teretanu, ne za posao. “Želite izgledati buntovno, ali usredotočeno – a ne kao da ste zaboravili obuti cipele”, kaže Curtis.

4. Uže je bolje

Nosite li hlače širokih nogavica, razmislite ponovno. Široke nogavice skriju uže tenisice, a one šire izgledaju poput buca. Preklopite koji centimetar materijala unutar nogavice pa tako preklopljenu nogavicu dvaput zavrnite. Sjetite se samo da je to rješenje samo za prvu ruku…

5. Vežite se, polijećemo!

Postoje razni načini da zavežete vezice tenisica. “Mijenjajući ih, još ćete se više isticati”, tvrdi Matt Sleep, Converseov dizajner, i predlaže dva nova načina: PILANA i OTKAČENJE.

Komentari

▲ Povratak na vrh