Najbolji šamponi za njegu i protiv opadanja kose!

Za 95 posto kose koja opada uzrok je genski, no druge faktore, poput prehrane, poremećaja hormona i stresa možete kontrolirati i smanjiti njihov utjecaj na kvalitetu vaše kose. U prevenciji pomažu i kvalitetni preparati protiv opadanja kose

Vjerojatno ne postoji osoba koja s vremena na vrijeme ne primijeti kako joj kosa opada u većoj mjeri od očekivane. Naime, iako je normalno da nam na dan opadne od 50 do 100 vlasi (s obzirom na to da je naša kosa vrlo tanka, najčešće uopće ne primijetimo kada nam opada), vrlo smo često ipak suočeni s puno ozbiljnijim problemima.

Gubitak kose Ahilova je peta mnogih muškaraca i tema o kojoj nerado govore jer osim mogućih zdravstvenih problema, upozorava i na ono na što su slaba oba spola – starenje i gubitak mladenačkog izgleda. Godine, naravno, ne moraju biti glavni krivac slabljenja i gubitka kose, tu su i fiziološki uzroci kao što su hormoni i nasljedni faktor, ali i sveprisutan stres, štetno UV zračenje i onečišćenje okoliša, posebice u urbanim sredinama. Posljedice su oštećenja folikula dlake i vlakna te postupna degradacija rasta kose, koju su provedena istraživanja pronašla kod velikog broja muškaraca.

Opadanje kose u određenom je obliku prisutno u oko 80 posto muškaraca starije životne dobi, no prvi znakovi mogu se zapaziti već u dobi od 25 do 30 godina. Stoga je kvalitetna i pravilna njega kose preduvjet prevencije i odgađanja neminovne sudbine.

A preparati protiv opadanja kose i za jačanje korijena vlasi, osim povoljnog terapijskog učinka, utječu i na ljepši izgled kose.

 

1. Eucerin, DermoCapillaire pH5 šampon za osjetljivo vlasište, 88 kn

 

2. Biobaza, Nutrikozmetički tretman za rast i jačanje kose, 199,90 kn

 

3. Vichy Dercos, Aminexil Men energetski stimulirajući šampon, 101 kn

 

4. John Frieda Detox & Repair šampon vidljivo obnavlja i regenerira kosu, 69,80 kn

 

5. Ducray Anaphase, šampon protiv ispadanja kose, 112 kn

 

 

Komentari

▲ Povratak na vrh