Modni vodič by Lewis Hamilton: Kako nositi šiltericu na cool način?

Postoji obilje boja, oblika i stilova kojima osoba koja nosi šiltericu nastoji pokazati svoj osobni stil (i poruku), a uz modni faktor vrlo je bitan i onaj sasvim praktičan - zaštita od sunca

Jeste li znali da su šilterice američka modna ikona? Naime, ovo je jedini stil kape koji je izvorno nastao u Americi i to kao dio bejzbol opreme, kako bi igrači ostali zaštićeni dok igraju na suncu. Tijekom godina ovaj su modni dodatak prihvatili svi društveni slojevi, a od sportskog detalja brzo je prerastao u najpopularniji stil kapa na svijetu.
Postoji obilje boja, oblika i stilova kojima osoba koja nosi šiltericu nastoji pokazati svoj osobni stil (i poruku), a uz modni faktor vrlo je bitan i onaj sasvim praktičan – zaštita od sunca.

Jedna od najpopularnijih osoba na svijetu koja obožava šilterice svakako je najbolji svjetski vozač Formule 1 Lewis Hamilton, a na njegovom primjeru pokazat ćemo vam koja su osnovna modna pravila nošenja ovog popularnog modnog dodatka.

1. Najbolji odabir su uvijek šilterice s blago savijenim krajevima (za razliku od hip-hop pristaša koji vole one s ravnim krajem)

2. Šilterica se nikad ne spušta do razine očiju nego do polovice čela. Osim ako ste na ‘tajnom zadatku’ i ne želite da vas netko prepozna.

 

 

View this post on Instagram

 

Great catching up bro ⚽🔥🤟🏾 @cristiano

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton) on May 23, 2019 at 11:49am PDT

 

3. Iako je moda područje gdje je sasvim cool biti drugačiji od drugih, stilisti savjetuju da šilterice ipak nosite sa šiltom naprijed, a ne sa strane ili iza glave.

4. Razni natpisi, aplikacije, logotipi brendova zadnji nekoliko sezona nisu više ‘in’ – stoga birajte šilterice s minimalističkim detaljima te u jednoj ili najviše dvije boje.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton) on Nov 7, 2018 at 9:38am PST

 

5. Nepisano je pravilo da se špilterica nosi isključivo vani i po sunčanom vremenu, a nikako u zatvorenom prostoru i u kombinaciji s odijelom.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton) on Oct 14, 2018 at 10:54am PDT

 

Komentari

▲ Povratak na vrh