Mala škola stila: Kako spariti košulju i kravatu s uzorkom?

Ili - kako postati uzoran građanin? ;-)

Sve je u mjeri! Odjevni se predmeti ne bi trebali međusobno nadmetati, što znači da bi uzorci na košulji i kravati trebali biti komplementarni i različitih veličina.

Debele linije idu uz tanke linije, a veliki karirani uzorci najbolje idu uz sitnije verzije. “Neka uvijek jedan uzorak ili jedna tekstura pobijede”, savjetuje Singer. Budući da miksanje uzoraka nije za početnike, nemojte sve još dodatno zakomplicirati bojama. Nijanse bi se trebale slagati, a kravata bi trebala biti tamnija od košulje. Ako u miks ubacujete i džepni rupčić, neka bude jednobojan.

Većina će muškaraca izabrati jednobojnu košulju i kravatu s uzorkom – ali i obrnuto može biti zabavno.

O veličini uzorka i debljini materijala ovisi kako sve posložiti u cjelinu, upozorava Matthew Singer. “Ako izaberete košulju većeg uzorka, uparite je s kravatom na kojoj su uzorci sitniji – i obratno”, kaže Singer. Počnite najodvažnijim uzorkom, poput cvjetnog, i naglasite ga sličnim uzorkom, samo sitnijim.

Ili ga dodatno naglasite jednobojnim komadom odjeće. Primjerice, tamnije traperice ukrotit će sako na pruge i košulju s uzorkom. Ako vam je to previše, igrajte se teksturom odjeće – izaberite jednobojnu košulju od neočekivanog materijala, na primjer od lana ili trapera.

Komentari

▲ Povratak na vrh