Kojim se estetskim zahvatima domaći muškarci najčešće podvrgavaju?

Iako je njihova koža specifična sama po sebi, muškarci sve više traže estetske korekcije kao i pripadnice ljepšeg spola...

Radni vijek nam je produžen, a tempo života sve užurbaniji. Sve to ostavlja posljedice na svima nama, a posebno na muškarci u zreloj životnoj dobi. A kako nitko ne želi izgledati umorno i ispijeno, muškarci u sve većem broju odlaze na dermatološke preglede i tretmane jer žele izgledati svježije i bez tragova umora na licu.

‘S obzirom na to da su mišići lica kod muškaraca mnogo jači od mišića lica kod žena, najjače bore kod muškarca javit će se upravo u području između obrva, na čelu i oko očiju. Stoga su najčešći tretmani koji se kod muškaraca provode tretmani botulinom i hijaluronskim filerima na predjelu gornjeg dijela lica, kao i tretmani nekirurškog uklanjanja podočnjaka kako bi se dobio svjež izgled. Stručnjaci iz područja estetske dermatologije točno će znati koju vrstu tretmana, odnosno koju kombinaciju tretmana valja provesti kod kojeg muškarca. Kako je i muškoj koži važno vratiti vlagu, provode se tretmani mezoterapije koja koristi hijaluron, aminokiseline, antioksidanse, elemente u tragovima i vitamine, a rezultat je postizanje kože sjajnog izgleda, uravnoteženog tena i postizanja glow efekta na površini kože lica’, kaže nam dr. sc. Ivana Nola, spec. dermatovenerologije.

Jedna je od vrlo neugodnih pojava kod muškaraca može biti pojačano znojenje u predjelu pazuha, što ometa u svakodnevnim poslovnim aktivnostima, od sastanaka do stručnih prezentacija. Zahvaljujući botulinu (BOTOX) ova pojava može se ukloniti i znatno smanjiti za razdoblje od obično šest mjeseci, nakon čega se tretman ponavlja. Tretman nije bolan ako se provodi na pravilan način, a svi koji su se ovom tretmanu podvrgnuli, pošteđeni su prekomjernog znojenja, opušteni su, sigurni i zadovoljni u svom poslu. 

Muškarci su danas svjesni da, uz odlaske u teretanu, tonus kože mogu ‘doraditi’ samo posebnim tretmanima kao što su LPG endermološki tretmani mehanostimulacije i tretmani radiofrekvencije, koji djeluju na stimulaciju kolagena, poboljšanje limfne drenaže i cirkulacije, a rezultat je postizanje bolje konture tijela.

Jako je važno osvijestiti da su dermatološki tretmani koje provodi dermatolog neizmjerno važni za ukupni dojam kože, jer što god da na svojoj koži učinite, bilo da je riječ o filerima i botulinu ili je riječ o operativnim zahvatima, neće imati svoj maksimalni učinak ako koža nije dermatološki obrađena.

Komentari

▲ Povratak na vrh