Kako se riješiti dlaka u ušima

Vodič za čupanje i podrezivanje ovih neželjenih dlačica.

Muškarci obično ne brbljaju o načinima dotjerivanja. Nećete nas uloviti kako uspoređujemo parfeme ili raspravljamo o učinkovitosti kremica za lice. Stoga nije šokantno to što nećemo ništa reći ako primijetimo da netko iz društva ima dlake u ušima.

„Većina tipova uopće nije svjesna da ima dlakave uši“, kaže osnivač salona Grooming Lounge, Michael Gilman.

Iako ih vi ne primjećujete budite sigurni da ih svi ostali vide. Ipak vam uši strše tako da ih cijeli svijet može vidjeti.

Donosimo vam tri opcije kako biste bili sigurni da vam uši ne izgledaju poput Gremlinovih.

Čupanje pincetom

Za ovaj plan potrebna vam je pinceta i ogledalo koje povećava. Koristite pincetu koja je ravna – ne špičasta – kako bi si olakšali i smanjili mogućnost ozljede. Ogledalo koje povećava pomoći će vam da sve vidite izbliza. Prstima zategnite uške i počnite čupati.

Nemojte doći u napast da odjednom iščupate više dlaka. Čak i ako su zapetljane zajedno, nije vrijedno boli. Molimo vas nemojte gurati pincetu u ušni kanal, samo ćete napraviti glupost.

Dobra strana: Budući da čupate dlake s korijenom, nećete morati često ponavljati ovu radnju.

Čupanje voskom

Da, dobro ste pročitali. Možete se zaputiti u kvartovski salon za manikuru i zamoliti ljubaznu damu da vam gurne vrući vosak u uši. Iako zvuči dramatično, ovaj proces zaista pali.

Dobra strana: Neće biti zaostalih dlaka. Vosak će odstraniti čak i najsitnije dlačice a cijeli proces traje manje od 5 minuta.

Podrezivanje

Podrezivanje zalutalih dlačica je najlakši način odstranjivanja, ali ćete ga morati češće ponavljati. Gilman predlaže da malim trimerom prijeđete po rubovima ušiju s prednje i stražnje strane.

Uz pomoć trimera možete odstraniti i dlake koje se nalaze unutar ušiju, samo budite oprezni.

Dobra strana: Ova metoda je bezbolnija od čupanja pincetom ili voskom i možete je izvesti i bez ogledala.

Komentari

▲ Povratak na vrh