Izgledajte mršavije uz pomoć ovih 8 pravila odijevanja

Promijenite svoj izgled novim načinom odijevanja. Vodite se ovim pravilima kako bi izgledali nekoliko kilograma lakši bez dijeta i vježbanja.

Sakrijte velike probleme pomoću malih uzoraka

Obična tkanina monokromatskih boja čini da izgledate kao gromada – bolje za zastrašivanje suparnika, nego za osvajanje djevojke. Isto tako, veliki, upadljivi uzorci čine da i vi izgledate veliko i upadljivo. No, materijali s malim, strukturalnim uzorcima i košulje profinjenog i suptilnog dizajna privlače pažnju, čime odvlače fokus od problema.

Riješite se nabora

Nabrane hlače samo dodaju materijal vašem struku, zbog čega izgleda kao da nosite loptu ispod remena. Ravne hlače naglašavaju uzak struk ili pomažu sakriti onaj malo puniji.

Prugama do vitkosti

Većina odijela sama po sebi čine da izgledate vitkije jer monokromatske boje i teksture ”stvaraju neprekinutu vertikalnu liniju od vrata do stopala“, kaže Mary Lou Andre, urednica portala dressingwell.com.  No, prugice čine još bolji posao. Bijele prugice na odijelu tjeraju oči da prelaze gore dolje duž tijela, a ne preko brdovitih područja. Odvažan izrez postiže isti učinak. No, izbjegavajte odijela s velikim uzorcima: u kariranim odijelima ćete izgledati deblje.

Izvadite košulju iz hlača i prekrijte višak

Svaka košulja koju možete nositi izvan hlača pomaže vam sakriti višak. Dva važna upozorenja: prvo, svaka košulja koju nosite izvan hlača mora imati ravan donji dio. Drugo, izbjegavajte dodatnu odjeću (pulovere, vjetrovke) s elastikom na dnu: Zbog toga će se materijal nabrati na struku pa čak će i mršav muškarac izgledati debelo.

Spustite gumb

Mnoga moderna odijela i sportski sakoi imaju gumbe visoko, a sakoi sa tri i četiri gumba još uvijek su popularni. No, imate li pivski trbuh, sakoi koji imaju gumbe visoko, u nekim slučajevima mogu pokazati konture trbuha. Jači muškarci trebali bi birati sako sa jedan ili dva gumba zbog čega će se vidjeti veći dio košulje što će preusmjeriti pažnju s trbuha. Iz istog razloga nemojte nositi sako s dvostrukim kopčanjem. Oni skrivaju veći dio košulje, a dodatni gumbi privlače pažnju na područje trbuha.

Strukirajte svoj struk

Nemojte činiti pogrešku misleći kako će vrećasta odjeća sakriti vaše mane – često ih dodatno naglasi. I nemojte činiti veću pogrešku misleći da još uvijek možete nositi hlače koje ste kupili prije 3 godine iako su vam dva broja premale. Ako ne možete gurnuti palac između trbuha i hlača bez da uvučete trbuh, ili ih morate čvrsto zategnuti remenom kako bi ostale na mjestu, vrijeme je da odete u kupnju. Isto vrijedi i za gornji dio: kada vam je odjeća strukirana, izgledate vitkije.

Smanjite kontrast

Kad god je moguće, smanjite kontrast između boja gornjeg i donjeg dijela tijela. Tamna majica i khaki hlače prepolavljaju vas u struku (zbog čega izgledate niže i šire). Ista majica u kombinaciji s tamno-sivim hlačama ne naglašava struk i čini vas višima. Isto vrijedi i za remen: Crni remen na svijetlim hlačama govori: ”Pogledajte, ovdje je moj struk!“ Proširite kolekciju remena – dodajte nekoliko nijansi smeđe, a možda i sive. “Klonite se blještavih kopči na remenu“, predlaže Andre. ”Što manje ukrasa imate oko trbuha, to bolje“. Bacite svaki remen čija je kopča dovoljno velika da izgleda kao zdjelica za psa.

Pozdravite se sa starom ekipom

Riješite se uskih okruglih izreza; oni zaokružuju lice zbog čega izgledate kao Charlie Brown. V-izrez čini da izgledate više i vitkije i pomaže da izgledate manje okruglo. Što se tiče košulja, izbjegavajte opuštene kragne i potražite ravne i špičaste koje također pomažu smanjiti okrugli izgled lica.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh