Donosimo 5 knjiga na stoliću za kavu koje će podići vrijednost vaše dnevne sobe

Podarite prostoru u kojem živite više karaktera i osobnosti.

Knjige koje izlažete u vlastitom domu na fini način mogu otkriti puno o vama. Naravno, ne sugeriramo da enciklopediju o pozama u seksu stavite na najvidljivije mjesto – na vaš stolić za ispijanje kave. Rekli smo – na fini način!

Više od dekorativne uloge, knjige koje držite na stoliću za kavu začetnik su konverzacije, baš kao i uvid u vaše najdublje interese.

Pažljivo složene knjige – uglavnom veće od regularnih, i koje sadrže lijepe velike fotografije – mogu također dodati sofisticiraniji touch svakom domu. Ustvari, one su više umjetnost, nego literatura.

Donosimo vam stoga 5 fantastičnih izbora koji će odmah unijeti više stila, zanimanja ali i intrige u bilo koji životni prostor.

Vanity Fair 100 Years: From The Jazz Age to Our Age

Nekoliko kroničara kulturnih trendova prošlog stoljeća podjednako su iscrpni kao i Vanity Fair. Ova knjiga iz 2013. donosi najbolje radove iz poznatog časopisa, u rasponu od doba Depresije do  najnovijeg informacijskog doba. S originalnim pričama Dorothy Parker, te rame uz rame s nekim od najimpresivnijih fotografija u povijesti časopisa, nema boljeg načina nego zaokružiti 100 godina izlaženja i na najsofisticiraniji način to svima pokazati.

Designed by Apple in California

Posvećena pokojnom velikanu i bivšem gazdi Applea, Steveu Jobsu, ova je knjiga izazvala lom u tehnološkom tisku, uglavnom zbog cijene od 299 dolara (Apple također prodaje i manju verziju za 199 dolara). U duhu Joba, Apple je posvetio pažnju i najmanjim detaljima koji su bitni. Srebrno uokvirene stranice i teški papir daju ovom izdanju etiketu kolekcionarskog.

S fotografijama Andrewa Zuckermana, svaki je produkt legendarne tech kompanije dobio nikad ljepši čin poštovanja.

National Geographic Rarely Seen: Photographs of the Extraordinary

Bez obzira koliko ste toga proputovali, rijetke snimke National Geographica podsjetit će vas da uvijek ima još toga za vidjeti. Stručno uređene fotografije podijeljene su u nekoliko poglavlja, uključujući slike prirode, predmeta, mjesta i trenutaka, pružajući vam priliku da se divite 30.000 staroj pećinskoj umjetnosti, visoko ugroženim životinjama, gigantskim prirodnim kristalima i mnogim drugim prekrasnim znamenitostima – kroz oči najvećih svjetskih fotoreportera.

Out of the Box: The Rise of Sneaker Culture

Sneakerheadsi, radujte se. Ova knjiga donosi povijest moderne tenisice, zajedno sa svim makro fotografijama plišanih Air Jordan-ica koje možete podnijeti.

Kustosica iz Muzeja obuće Bata i deseci privatnih kolekcionara i arhiva – uključujući one iz trezora Converse, Reebok i Nike, provest će vas kroz vrijeme od 1860. i prvih jogera, preko tenisica koje su osvojile medalju na Hitlerovim Olimpijskim igrama 1936., pa do današnjih dana i izleta Kanye Westa u dizajnerske vode. Eseji, intervjui i komentari istaknutih ljubitelje cipela i dizajnera – sve to na najljepši način zaokružuje sadržaj.

Gisele Bündchen

Zašto bi samo Tom Brady uživao u tome? Knjiga o jednoj od najpoznatijih modela današnjice, Gisele Bündchen, jest upravo to što treba biti, s 300 Giseleinih fotografija, koje je odabrao kreativni direktor Giovanni Bianco. Ova izrazito dizajnirana knjiga sadrži i ekskluzivne fotografije velikana modne industrije, od Davida LaChapelle do Juergena Tellera, uz razne posvete prijatelja i obitelji najpoznatijeg brazilskog supermodela.

Ukusno, maštovito, pomalo seksi – teško da se netko neće složiti kako ova knjiga zaslužuje svoje mjesto na vašem stoliću za ispijanje kava!

Komentari

▲ Povratak na vrh