Budite divljeg srca, a ne lica

Pretvorite se iz divljaka u finjaka, bez gubitka "uličnog ugleda". Zatražite od frizera da vas šiša kraće kad ide od prednjeg prema stražnjem dijelu glave, tako da kosa na stražnjem dijelu bude dvostruko kraća.

Želite u uredu izgledati bolje, ali ne pada vam na pamet češljati se poput Dwighta iz serije Ured? Ne bojte se. “Uredska se pravila mijenjaju”, tvrdi Mike Sposito, glavni frizer u salonu Fellow Barber iz Williamsburga u Brooklynu. “Ne morate izgledati dosadno.” Stvar je u tome da pronađete pravu frizuru koja je prihvatljiva na poslu, a s kojom ćete izgledati opušteno preko vikenda.

Zatražite svog frizera da odustane od rutine i da vam lagano stanji kosu sa strane, ali tako da vam ostavi zaliske, a da kosu ostavi duljom kako se bliži gornjem dijelu glave. “Riječ je o novijem pristupu standardnoj poslovnoj frizuri”, kaže Sposito. Duljina kose pri vrhu neka ne bude veća od 8 do 13 centimetara.

Također, zatražite od frizera da vas šiša kraće kad ide od prednjeg prema stražnjem dijelu glave, tako da kosa na stražnjem dijelu bude dvostruko kraća od one na prednjem. “Tako ćete moći formirati frizuru u svim smjerovima – pa i zalizati kosu unatrag – bez većih problema.” –DAN MICHEL

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh