5 stvari koje nikada ne biste trebali kupiti na rasprodaji

Uštedom novca na ovim stvarima mogli biste skupo platiti svojim zdravljem

Svi volimo dobro proći u kupovini. No, u nekim slučajevima, ušteda jednostavno nije vrijedna toga. Neke rasprodaje bi mogle imati visoku cijenu za zdravlje. Nastavite čitati kako biste otkrili koje proizvode biste trebali izbjegavati.

clearance-cans

1. Udubljene konzerve

Male udubine ne predstavljaju problem, no budite oprezni kada je riječ o konzervama koje su poprilično natučete i imaju velika udubljenja, te su ih ostali kupci zaobišli. Moguće je da su se bakterije proširile unutar konzerve koja ima udubljenje dovoljno da vam u njega stane prst, pogotovo ako se udubljenje nalazi na poklopcu. Isto tako, trebali biste izbjegavati i napuhnute limenke, jer su možda zaražene patogenom Clostridium botulinum, koji uzrokuje botulizam.

clearance-mattress

2. Madraci

Možda je pametno tražiti velike popuste kada trebate kupiti nešto skupo, no madrac koji je na rasprodaji bi vam trebao biti sumnjiv. Prodavatelj se možda želi riješiti madraca zato što su oštećeni ili loše sašiveni, a ne želite se godinama boriti s bolovima u leđima i neprospavanim noćima samo zato da biste uštedili koju kunu. Ovo se posebice odnosi na stvari koje naručujete s interneta zato što niste u mogućnosti pregledati madrac uživo prije nego vam stigne kući.

Čak i ako naletite na poznati brend madraca na velikom popustu, raspitajte se zašto mu je toliko spuštena cijena i jesu li stvari na popustu i dalje pod garancijom.

clearance-vitamins

3. Vitamini

Gutanje starih vitamina neće naštetiti vašem organizmu, ali oni s vremenom gube na vrijednosti. Ako ugledate vitamine na polici sa sniženim proizvodima, velika je vjerojatnost da se tamo nalaze već neko vrijeme i nisu vrijedni novca, osim ako ih namjeravate potrošiti u roku od mjesec dana.

Na vitaminima ne mora biti naznačen datum isteka roka trajanja, no mnogi proizvođači imaju oznaku „najbolje upotrijebiti do“ određenog datuma, kako bi vam dali do znanja kada će sadržaj bočice početi gubiti na vrijednosti.

clearance-spices

4. Začini

Po nekom pravilu, začine bi trebalo mijenjati jednom godišnje. Ako ih čuvate duže od toga, izgubit će okus. Ako bočica češnjaka u prahu stoji na polici trgovine šest mjeseci prije nego se nađe na polici sa sniženim proizvodima, tada nećete imati toliko koristi od nje koliko biste imali da ste kupili svježi začin po punoj cijeni.

clearance-condoms

5. Kondomi

Vjerojatno ne želite svoje seksualno zdravlje prepustiti u ruke nečega što je sniženo za 80 posto iz nepoznatih razloga. Ako kondomima koji se nalaze na sniženju nije istekao rok trajanja, vjerojatno je samo pitanje dana kada će isteći.

Ukoliko je kutija zdrobljene ili poderana, zaboravite – nikada ne znate kakva je šteta nanesena onome što se nalazi u kutiji.

Komentari

▲ Povratak na vrh