5 pravila nošenja igle za kravatu

Vodite se ovim savjetima kako ne biste izgledali kao seljačina

U ničemu nećete izgledati dobro kao u dobro krojenom odijelu, ali završni detalji također mnogo znače. Jedan od naših omiljenih dodataka? Igla za kravatu – mala kopča koja pričvrsti kravatu za košulju.

Igla za kravatu je funkcionalna – sprečava pomicanje kravate – ali i dodaje stilski detalj vašem standardnom košulja-odijelo izgledu, kaže Allyson Lewis, potpredjednica odjela za proizvodnju i dizajn u firmi The Tie Bar.

Naravno, morate se pobrinuti da ju nosite na pravilan način. Nastavite čitati kako bi saznali kojih je 5 pravila nužno za nošenje igle za kravatu.

Pravilo br. 1: Nemojte iglu pričvrstiti samo za kravatu

Viđali smo tipove koji nose iglu samo preko kravate, a zaboravili su je pričvrstiti za košulju. Iako je riječ o stilskom detalju, igla za kravatu je namijenjena da spriječi kravatu da se pomiče – neće izgledati dobro ako nije pričvršćena za oboje. (Štoviše, pomicat će se gore ili dolje.)

Pravilo br. 2: Stavite iglu za kravatu na pravo mjesto

Najvažnija je lokacija, kaže Lewis. ”Najveća pogreška je stavljanje igle na krivo mjesto s obzirom na dužinu kravate.“ Igla za kravatu uvijek bi se trebala nalaziti između trećeg i četvrtog gumba na košulji. Sve više ili niže uništit će stilski dojam koji želite postići.

Pravilo br. 3: Veličina igle je važna

Još jedna stvar u kojoj muškarci griješe: Omjer širine kravate s obzirom na dužinu igle za kravatu. Lewis predlaže da igla za kravatu bude pola do dvije trećine dužine za kravatu – i nikada ne smije biti šira od kravate.

Pravilo br. 4: Izaberite pravu kopču

Postoje dvije glavne vrste igla za kravatu: s bočnom kopčom i sa štipaljkom. Igla sa štipaljkom je jednostavnija za nošenje jer preciznije zadržava svoj položaj. Igla s bočnom kopčom dopušta kravati da bude bolje priljubljena uz košulju, ali ju je kompliciranije postaviti i pomaknuti nakon postavljanja, zbog čega će brže izgubiti oblik od igle sa štipaljkom.

Pravilo br. 5: Izaberite boju

Ne možete pogriješiti sa srebrnom ili crnom iglom; izgledaju dobro na svakoj kravati. Ako želite nešto upečatljivije, izaberite jednobojnu kravatu koju ćete kombinirati sa komplementarnom bojom igle: Ljubičastu kombinirajte sa zelenom; plavu sa crvenom, narančastom ili žutom, kaže Lewis.
Nisete sigurni u to? Odijenite tamno plavu kravatu i kombinirajte je s iglom bilo koje boje. Ne morate se previše isticati s ovim podcijenjenim modnim dodatkom kako bi podigli svoj izgled.

Komentari

▲ Povratak na vrh