5 jednostavnih savjeta za mlađi izgled

Anti-aging revolucija možda je na vidiku, no do tada se možete poslužiti ovim "uradi sam" tehnikama

Što kada biste mogli skinuti godine s lica u samo nekoliko sekundi? Tehnologija je možda bliže tom rješenju nego što mislite.

Istraživači s Harvarda nedavno su otkrili da na lice možete nanijeti nevidljiv sloj znanstveno odobrenih kemikalija koje trenutno smanjuju bore i vrećice ispod očiju. Ova kemijska formula naziva „druga koža“ uskoro bi mogla postati lijek protiv bora, no još uvijek nije službeno odobrena.

Koliko god ova znanstvena otkrića bila super, postoje jeftinija i brža prirodna rješenja nakon kojih nećete mijenjati kožu poput zmije. Slijedi pet jednostavnih načina dotjerivanja koji će vam pomoći da se osjećate i izgledate svježije.

Umivajte se toplom vodom

Prema odboru za dotjerivanje, vruća voda otvara pore a hladna ih zatvara. No, kao i mnoga druga uvjerenja, ovo su gluposti.

„Pore se ne mogu otvarati i zatvarati poput vrata“, kaže Dr Geoffrey Genesky, glavni šef Kiehlovog laboratorija za njegu kože i zaštitu od sunca.

Umjesto toga umijte se mlakom vodom, jer vruća voda ispire prirodnu masnoću kože.

Masirajte lice

Čistite lice dva puta dnevno trljajući ga otprilike minutu, od čela prema dolje kako biste odstranili bakterije, savjetuje Genesky.

Masaža lica potiče proizvodnju kolagena, kaže kozmetičarka dr. Danae Markland. Zbog toga će vam lice izgledati svježije.

Uronite glavu

Ovaj trik je pomalo bolan, kaže model Jack Guinnes, ali pali: „Uronite lice u ledenu vodu i ostanite tako koliko god možete izdržati. Ovo zateže kožu i poboljšava prokrvljenost lica što ga odmah čini ljepšim.“

Uspostavite ravnotežu

Koža je prirodno kisela, a većina sapuna je alkalna, što može narušiti pH ravnotežu. Nježan bezalkoholni tonik za lice ponovno će uspostaviti ravnotežu. Isprobajte onaj koji sadrži alfa hidroksilnu kiselinu.

Priuštite licu trening

“57 mišića na vašem licu i vratu također trebaju vježbu“, kaže stručnjakinja za facijalne mišiće Danielle Collins.

Želite se riješiti dubokih bora na čelu? Pritisnite prstom točku između obrva i kuteva očiju. Pogledajte gore a zatim zažmirite. Ponovite šest puta kako biste odradili najlakši trening ikada.

Komentari

▲ Povratak na vrh