Znate li što se događa s njezinom V kad se dugo ne seksa?

Kakav udarac na libido!!!

Pozitivni učinci seksa na zdravlje su brojni: jača se imunitet, bolje spavate, smanjuje vam se razina stresa, a seks je dobar i za vaše srce – ipak se to računa kao tjelovježba. Ali, što se događa s tijelom i vaginom kada ona apstinirate od seksa?

Nova istraživanja dokazuju da se zaista može dogoditi da vagina postane depresivna ako se žena dugo ne seksa, prenosi Cosmopolitan.hr. Drugi je naziv za to stanje atrofirana vagina, a može ga uzrokovati više čimbenika – jedan od njih je premalo seksa.

Naime, mišići vagine (kao i bilo koji drugi mišići na tijelu) pate kada se ne koriste. Seks i orgazam pomažu da prokola krv tim mišićima, što je nužno za mišiće da bi dobili dovoljnu količinu kisika. Vagina može postati depresivna ili atrofirana u bilo kojoj životnoj dobi, ali je ipak češća kod žena u menopauzi. Simptomi su da zidovi vagine postaju slabiji i tanji pa žena može doživjeti osjećaj boli ili iritacije iako nema nikakvu infekciju.

Jedini je način da se zapravo riješi ovaj problem da žena počne opet “koristiti” vaginu. A u tome joj dečki možete puno pomoći i vi. Za početak – počnite s laganim masažama s puno lubrikanta, budući da je atrofirano tkivo osjetljivije.

Komentari

▲ Povratak na vrh