Ženski mozak nije “chick lit”

Dlakaviji spol mora početi obraćati pozornost na ono što žene rade dobro. One su zdravije od muškaraca - pogledajte bilo koju statistiku smrtnosti. Bolje su i kao partneri u vježbanju.

Ženski mozak nije chick lit. To je crnohumorna drama katastrofe. Nemojte ga ni pokušavati shvatiti. Međutim, ono što možemo učiniti jest učiti od ono malo što znamo o njemu.

Zato smo razgovarali ne samo s brojnim stručnjacima – istraživačima, profesorima, psiholozima, sportašima, dijetetičarima, trenerima – nego i s gotovo tisuću žena i muškaraca. Na temelju dobivenih podataka više je nego jasno da dlakaviji spol mora početi obraćati pozornost na ono što žene rade dobro.

Za početak, žene su zdravije od nas – pogledajte bilo koju statistiku smrtnosti. Također su i svjesnije vlastitoga zdravstvenog stanja i brojki koje su njegov pokazatelj. Nije im problem ustati ranije da bi prije posla stigle vježbati.

OK, to će možda biti sat zumbe, ali barem su ujutro budne. Bolje su i kao partneri u vježbanju jer se uvijek može računati na njihovu podršku. I zato nema razloga za strah od neuspjeha – one će vam same pružiti (manikiranu) ruku.

Na kraju istraživanja izbrojili smo glasove. Presuda glasi: žene doista imaju neke dobre zvijezde vodilje.

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh