Zašto žene toliko vole nogometaše?

Donosimo znanstvene dokaze zašto su nogometaši ženama toliko seksi.

Oduvijek je postojala veza između nogometaša i manekenki, no nisu manekenke jedine kojima su nogometaši zapeli za oko. Zadnjih godina sve veći broj žena aktivno sudjeluje u praćenju nogometnih utakmica. Nismo mogli ne zapitati se – gledaju li žene nogomet radi igre ili radi nogometaša? Izgleda da nije toliko čudno zašto su ovi sportaši toliko privlačni. Čak je i znanost iznijela neke dokaze zašto su nogometaši ženama toliko seksi.

Znanstveno je dokazano da žene privlače snaga i karakteristike koje ukazuju na visoku razinu testosterona, primjerice, muževne, snažne crte lica. Osim toga, muževno lice otkriva i spolnu zrelost i snažniji imunitet.

Ivan Perišić

Otkriveno je i da su žene biološki “programirane“ birati izdržljive, snažnije muškarce koji su pomalo agresivni, kako bi ih bili u mogućnosti obraniti dođe li do potrebe za time. Nogometaši tijekom svake utakmice pokazuju svoju izdržljivost, a agresivnost se ne libe pokazati u bliskim kontaktima sa suparnicima, bilo da je riječ o povlačenju majice, gaženja po nogama ili rušenju na tlo. Sve ove stvari ženama podsvjesno bude leptiriće u trbuhu.

Vedran Ćorluka i Franka Batelić
Vedran Ćorluka i Franka Batelić

Osim toga, njihova je fizionomija najsličnija idealnim proporcijama. Nemaju pretjerano šroka ramena, niti pileće nožice koje ukazuju na preskakanje “leg daya”. Uz toliko trčanja i skakanja, kako bi uopće mogli imati slabašne nožice? Nogometaši su mišićavi i skladni ali nisu “napumpani”.  Njihova tijela nalikuju na skulpture grčkih božanstava i žene si ne mogu pomoći da ne uzdišu za njima.

Uz to, nogometaši pokazuju svoja tijela više od ostalih sportaša. Nesebično skidaju majice, ponosno pokazuju six pack, a čini nam se da su i njihovi dresovi postali sve uži, što ženama omogućava savršen pogled na zategnute kvadricepse i čvrstu stražnjicu. A, tko ne bi poželio trbušnjake kakvi krase tijelo Ivana Perišića?

Duje Čop
Duje Čop

Osim proporcijalnih tijela, samo jedan pogled na naše nogometaše bit će vam dovoljan da se uvjerite kako ih krase i lijepa lica, zbog čega se nerijetko nalaze na popisima najseksi sportaša. Pogledajte samo oči Vedrana Ćorluke  ili osmijeh Marija Mandžukića. Koja žena bi im odoljela?

Da se ne bi ograničavali samo na fizički izgled, ima nešto i u osobnosti. Znanstvenici su potvrdili da žene vole samopouzdane muškarce koji se ne srame pokazati emocije. U kojem se sportu plače više nego u nogometu? Osim suza, tu su i topli zagrljaji koje ovi sportaši pružaju svojim suigračima. Sjetite se samo suza Darija Srne u onim velikim srnećim očima. Otvorenim pokazivanjem emocija sigurno je slomio stotine ženskih srca, što zbog suosjećanja, što zbog činjenice da one neće biti te koje će ga tješiti.

Andrej Kramarić
Andrej Kramarić

Nogometaši ne plaču samo od tuge, da se razumijemo. Svaki gol je obilježen vriskom, jecanjem, bacanjem na koljenja i izjavama ljubavi, kako kolegama tako i publici. Pokazivanje ponosa nakon ostvarenog uspjeha i srama ili tuge nakon neuspjeha, u ženskim očima povećava mušku privlačnost. Mlade nogometne nade također izgledaju kao da dolaze s modne piste, pa mlađe dame pasu oči pogledom na Duju Čopa, Andreja Kramarića i Matea Kovačića.

Mario Mandžukić

Briga za fizički izgled, posebice za frizuru, nisu nikakva tajna kada je o svijetu nogometa riječ, a nije potrebno dodatno naglašavati koliko je ženama bitno da muškarci paze na higijenu.

Frizure su im postojane, osmijesi široki, srca puna emocija i zbog svega toga žene im ne mogu odoljeti. Još kada tome dodamo i činjenicu da u prosjeku na utakmici pretrče 10 kilometara, potkrijepljujemo dokaz o tome koliko su izdržljivi igrači omiljenog hrvatskog sporta.

Dario Srna
Dario Srna

Nakon svega rečenog, jedini je zaključak da žene zaista znaju izabrati najreprezentativnije primjerke muškog spola. No, na žalost svih pripadnica ljepšeg spola, naši su zgodni nogometaši sretno zauzeti, neki su u braku, a neki u ljubavlju ispunjenim vezama. Treba li spomenuti da su njihove djevojke jednako atraktivne? Nije sve u lovi, nešto je i nogometu.

Komentari

▲ Povratak na vrh