Zašto neke žene (a i muškarci) vole grubi seks – i 4 načina kako ga isprobati

Povlačenje za kosu i pljuskanje tek su zagrijavanje za pravu stvar.

O umjetnosti grebanja, grickanja, povlačenja za kosu i drugim seksualnim načinima uzbuđenja naći ćemo pisani trag i u jednom od najpoznatijih vodiča o seksu – Kama Sutra, drevnom indijskom hinduističkom tekstu napisan oko 400 prije Krista! Današnja istraživanja potrebu za grubljim seksom, koju prakticira velik broj parova, objašnjavaju nizom psiholoških i fizičkih razloga.

“Jedan od njih je poznat kao teorija prijenosa uzbuđenja”, kaže seksologinja Nicole Prause. “Ako vas grizu, grebu ili lupaju, vaš krvni tlak raste, a srce se ubrzava kao odgovor na tu bol,” objašnjava. “Ako se to dogodi za vrijeme seksa, tumači se kao seksualno uzbuđenje.”

Drugo objašnjenje ima veze s moždanom “matricom boli”. Prause kaže da postoje područja u ljudskom mozgu koji reagiraju na bol, a ta se područja preklapaju s područjima koja reagiraju na seksualno uzbuđenje.

Što treba znati prije nego što se okušate u grubom seksu
Spontanost i iznenađenje pružaju zabavu u ljubavi, ali ne i grubi seks. Zato prije akcije trebate stvari unaprijed raspraviti kako bi se vi i vaš partner osjećati sigurno.

Predigra, vrijeme kada ste oboje opušteni, je dobro vrijeme za razgovor o tome sviđaju li vam se grube stvari. “Budite otvorenog uma”, poziva Debby Herbenick, profesorica na Sveučilištu Indiana, i autorica knjige Because It Feels Good.

Ako ste oboje zainteresirani za grublji seks nakon razgovora, proučite naše savjete za početnike.

4 načina da isprobate grubi seks

Pljuskanje (na pravi način)
“Pljusku je najbolje dati otvorenim dlanom po donjem dijelu guze, blizu njezine vagine”, kaže Isidora. “Kad ju udarite na ovo mjesto, vibracije putuju kroz njezin klitoris i cijelim tijelom te pale seksualnu vatru.”

Drevni Tantra tekstovi kažu da batine bude njezin ‘kundalini’, odnosno seksualni chi ili energiju. Počnite s pljuskom srednjeg intenzitet i polako pojačavajte, ako to ona želi. Ne bojte se pitati ju da i vas pljusne, možda se iznenadite koliko vam se sviđa.

Povlačenje za kosu
Neke žene vole da ih tijekom seksa povlačite za kosu. Taj potez najbolje ‘djeluje’ kad je ona u ležećem položaju na trbuhu ili četveronoške. “To stvara nalet adrenalina i endorfina”, Isadora objašnjava. “Samo budite sigurni da je povlačite za kosu uz tjeme, kao da joj masirate vlasište ili zatiljak.”

Vučete li je za kosu na krajevima, može biti previše bolno.

Ugrizi
“Ugrizi definitivno donose više iskonske, animalne strasti”, kaže Ghose. “Počnite s donjom usnom prema dolje, pa grickajte svaki novi dio tijela lagano prvi put, pa potom sve jače (s njezinim dopuštenjem, naravno!).”

Preuzmite kontrolu
Ulovite li je, prebacite preko ramena i bacite na krevet može probuditi iskonsku stranu u njoj. “Ženama na moćnim položajima, jakih osobnosti, pa i mamama koje uvijek nastoje držati kontrolu, za promjenu će biti lijepo da nisu zadužene za sve”, kaže Ghose.

“Seks je često pitanje gubitka kontrole i predaje, a ponekad je najlakše predati se kad vas netko stalno gura u blizini.”

Komentari

▲ Povratak na vrh