Zaslužite bolji #hashtag

Doznajte kako žene ocjenjuju vaše ljubavničke (ne)sposobnosti, jeste li materijal za vezu... i poboljšajte svoj rejting!

Jeste li se ikada zapitali koliko biste zvjezdica dobili da vas žene mogu ocijeniti poput nekog ribljeg restorana na Trip Advisoru?! Ako ste jedan od onih koji su nemarno odmahnuli rukom i okrenuli stranicu svog omiljenog časopisa – STOP! Dok vi ovo ignorirate, žene diljem svijeta svrstavaju vas (uz gomilu drugih muškaraca) putem izdajničkog Lulu appa pod hashtagove i skraćene opise poput neke robe ili cipela.

Da. Dobro ste pročitali! No, dobra strana te nemilosrdne selekcije jest da tu ”bazu muškaraca” ne filaju samo ogorčene ”bivše” u cilju da sruše i ono malo ljudskog dostojanstva što vam je ostalo, već, za divno čudo, ima puno hashtagova poput: #SnazneRuke ili #UvijekPlaca. Kako bismo vam pomogli da poboljšate svoj rejting na Lulu appu, izdvojili smo hashtagove koje žene najčešće dodjeljuju najbolje ocijenjenim muškarcima. Čitajte, pamtite, djelujte i uživajte gledajući kako vaš rejting u ženskom svijetu raste!

#SeksiZabavan

“Svakodnevica je vrlo stresna i žene traže nekoga tko će im pomoći da zaborave rokove, kašnjenje busova i plaćanje računa”, kaže dr. Peter McGraw, ravnatelj Laboratorija za istraživanje humora Sveučilišta Colorado. Toj tezi u prilog idu i rezultati istraživanja iz 2011. godine objavljenog u časopisu Personality and Social Psychology Bulletin koji kažu da su muškarci za koje žene tvrde da ih nasmijavaju dvostruko poželjniji od ostalih te da većina žena traži partnera koji će ih nasmijati i razvedriti. (Oprez: kad vas žena pita ”Izgledam li debelo u ovoj haljini?”, nemojte se ni u ludilu našaliti.)

Poboljšajte rejting: Morate odrediti neke granice svom performansu jer žene ne žele cijelu epizodu komičnog serijala, kaže Kelly Leonard, predsjednik tvrtke The Second City i koautor knjige Yes, And. “Najbolje bi bilo da se šalite na vlastiti račun ili joj ispričate neki smiješni neugodnjak koji vam se dogodio”, savjetuje Leonard. S time ne možete pogriješiti. Dobit ćete i dodatne bodove jer ćete djelovati kao netko tko ima golemo samopouzdanje, a ženama je to jako seksi.

#SirokOsmijeh

Širok osmijeh na usnama pokazuje da ste pristupačni i ljubazni, tvrdi dr. Marianne LaFrance, profesorica sociologije na sveučilištu Yale i autorica Why Smile?. Istraživanja pokazuju da osmijeh s punim pravom zaslužuje epitet ”epski” zato što pokazuje da ste prijateljski nastrojeni, pouzdani, vrijedni povjerenja i velikodušni. Kad žena vidi muškarca sa smiješkom na usnama, doživljava mini emocionalni klimaks. Istraživanja su također pokazala da kvaliteta smiješka može reći baš sve o vama: jeste li bračni materijal, koliko zarađujete…

Poboljšajte rejting: Izbjegavajte grimase à la Jason Statham, pogled usmjerite lagano prema dolje, dišite duboko dok brojite do tri i onda se lagano nasmijte, savjetuje fotograf Clay Hayner. Lice će vam se opustiti i osmijeh će djelovati autentično. Podignite obrve kako biste istaknuli osobnost. Također, vaš smiješak dodatno će uljepšati i izbjeljivanje zuba, kaže stomatologinja Jennifer Jablow. Za epski osmijeh prijeko je potrebna higijena cijele usne šupljine. Bolesne desni neugodno se ističu, jednako kao i žuti zubi.

#VrijedanPouzdan

Ovaj hashtag označava ”pobjednika” na više razina: najvjerojatnije ste odgovorni i imate pristojna mjesečna primanja. Drugim riječima, sasvim ste pouzdani i stabilni. Muškarci koji puno rade teže stabilnom, dobrom i pristojnom životu, kaže sociologinja Jenn Gunsaullus. “Iako danas svi govore o ravnopravnosti spolova, neke su žene ipak tradicionalnih pogleda na svijet i žele muškarca koji će ih uzdržavati i brinuti se za njih te se žele osjećati sigurno i zaštićeno”, kaže savjetnik za veze, dr. Paul Hokemeyer.

Poboljšajte rejting: Nemojte se previše žaliti na posao i pričati kako želite dati otkaz. Također, naviknite se i na kućanske poslove. Kad je prljava tava u sudoperu – operite je! Istraživanje objavljeno u časopisu Sex Roles iz 2014. godine kaže da su bračni parovi zadovoljniji kad se slažu oko podjele poslova i kada oba partnera odrade do kraja svoj dio zadatka. Zaboravite prazna obećanja, kaže Hokemeyer, žene znaju prepoznati lažnjake.

#DrziDoSebe

Kada pazite na to što odijevate i imate svoj stil, šaljete poruku da ste sposobni brinuti se o sebi, kaže Esther Perel, autorica knjige Mating in Captivity: Unlocking Erotic Inteligence. To žene oslobađa uloge mamice i o vama govori da više niste dječak, nego ste odrastao muškarac, kaže Perel. Također, pokazuje da razumijete i cijenite trud koji je potreban za dotjeravanje. Obavezno na izlasku: pohvalite joj frizuru!

Poboljšajte rejting: Kupite nove hlače i cipele. Dobre hlače od tamnog trapera učinit će vas mršavijima i uvijek su in. “Možete ih odjenuti i nekoliko puta tijekom tjedna a da ljudi oko vas ne primijete kako cijelo vrijeme nosite jedne te iste hlače”, kaže MH urednica mode i stila Sandra Nygaard. “Žene uvijek primjećuju cipele”, opominje S. Nygaard. Ne možete pogriješiti ako kupite tamnosmeđe cipele u sportskoj ili klasičnoj varijanti.

#VoliObitelj

U stvarnom životu ženama ne pada na pamet ulaziti u vezu s muškarcima koji imaju fobiju od braka te onima koji su u vječnom pubertetu. “Kad muškarac pokazuje koliko voli svoju obitelj, to šalje jasnu poruku da možda želi jednog dana zasnovati i vlastitu”, kaže psihologinja Paulette Sherman, autorica knjige Dating from the Inside Out. Žene favoriziraju muškarce koji imaju istu viziju budućnosti kao one. I čak ako vam brak i djeca trenutačno nisu u planu, pokažite da ste pažljivi, brižni i – ta-da! – emocionalno dostupni.

Poboljšajte rejting: Ojačajte i razvijte svoju brižnu i osjećajnu stranu, sugerira dr. Helen Fisher, autorica knjige Why Him? Why Her? Postoje suptilni načini da to izvedete: igrajte se i brinite se o frendovu psu ili pričuvajte svoje nećake. Kad izađete, djevojku obavezno pitajte o njezinu djetinjstvu, kako su izgledali obiteljski blagdani, izleti… Tako ćete joj pokazati da cijenite obiteljske vrijednosti bez stvaranja dojma da se žurite odvesti je pred oltar.

#NijeBudaletina

Zaboravite uvriježeno mišljenje – koje ste čuli milijun puta – da žene vole zločeste dečke; uvrede i manipulacija nikada nisu dobar put do njezina srca. Istina je dijametralno suprotna: to su odlični signali da vas nogira. “Muškarci koji se ponašaju kao zločesti dečki naginju narcisoidnosti i imaju asocijalnu crtu”, kaže Hokemeyer. Oni su zaljubljeni u sebe, nisu svjesni i nije ih briga za njezine osjećaje – ili za nju općenito. Takvi tipovi žele samo da se sve vrti oko njih, da im se ugađa te ih se obožava.

Poboljšajte rejting: Pokažite više strpljenja, pogotovo tijekom razgovora, kaže Fisher. Muškarci su naviknuti prekidati jedan drugoga tijekom razgovora, a žene baš i ne. Takvo ponašanje mogu protumačiti kao narcisoidno i nepristojno. Dobar način za iskazivanje poštovanja prema ženi: čak i ako ona predloži da vi isplanirate zajednički izlazak, obavezno uključite i nju ponudivši joj određene opcije. Žene vam žele udovoljiti, kaže Fisher: ako joj ponudite nekoliko mogućnosti, ona će znati da se slažete s bilo kojim od njih i bolje će se osjećati kad bude birala.

Komentari

▲ Povratak na vrh