Vještina zbog koje ćete postati poželjniji

Svaki tip to može, a imat ćete 29 posto veće šanse da ona pristane na izlazak.

Ako ste odličan pripovjedač, bit ćete atraktivniji ženama, nalaže novo istraživanje Sveučilišta Sjeverne Caroline. Za potrebe studije, žene su ocjenjivale profile hipotetskih udvarača na temelju fotografije i priče koju je navodno ispričao. Tada su ocijenile koliki imaju potencijal za dugotrajnu vezu.

Oni koji su ispričali bolju priču bili su 29 posto poželjniji od manje nadarenih muškaraca. Odlična sposobnost komunikacije pokazuje da ste inteligentni i društveni – a te kvalitete vas čine dobrim partnerom, kaže autorica studije dr. Melanie Green.

Što priču čini dobrom? Prema Green, anegdote koje su najviše povećale privlačnost muškaraca, sadržavale su živopisne izraze i mnogo detalja, te su odmah prešle na stvar. Loše priče su bile razvučene, šuplje i ispričane nemaštovitim vokabularom.

Primjerice, želite li pričati o kampiranju, rečenica „Od trenutka kada smo krenuli, činilo se da smo ukleti“, puno je bolja od „Mislim da je loše počelo.“ „Plivali smo energično barem dvadeset minuta“, bolje je od „Dobar dio vremena smo brzo plivali.“

Popunjavanje prostora sa: „Čekaj, je li bilo tako? Da, mislim da je“, nije osvojilo bodove u očima dama.

Komentari

▲ Povratak na vrh