Već znate za G-točku, no što je s A-točkom?

Donosimo vam detaljan vodič za ovu misterioznu erogenu zonu

Postoji mnogo načina na koje svoju partnericu možemo dovesti do orgazma. To može biti stimulacijom klitorisa ili čak nedostižne G-točke. No žensko tijelo krije još jednu misterioznu erogenu zonu s kojom vjerojatno još niste upoznati: A-točku koja se nalazi na prednjem svodu vagine.

Jednako kao i za čudovište iz Lock Nessa, postoje spekulacije o tome postoji li uistinu ova točka. Neki stručnjaci se zaklinju kako A-točka može potaknuti višestruke orgazme, kaže autorica knjige The Better Sex Guide to Extraordinary Lovemaking, dr. Yvonne K.Fulbright.

Ostali stručnjaci nisu toliko sigurni.

Ginekologinja dr.Mary Jane Minkin kaže da ne postoji anatomski dokaz o postojanju A-točke. Iako su neki dijelovi vagine osjetljiviji od drugih, nije moguće definirati određenu točku koja bi potaknula višestruke orgazme.

Još jedna teorija: stimulacija koju žene osjećaju u dubini zapravo dolazi od vrata maternice (cerviks) – koji se nalazi na dubini od 7 do 15 centimetara unutar vagine – ne na prednjem svodu, kaže dr. Leah Millheiser sa Sveučilišta Stanford. Živci u području zdjelice koji su zaslužni za orgazme opskrbljuju tkivo koje se nalazi u cerviksu. Kada je cerviks (ili područje oko njega) stimuliran, ti živci mogu potaknuti seksualno uzbuđenje.

Iako nema dokaza da A-točka postoji, ne postoji razlog zašto ne biste istražili teren ako ste vi i vaša partnerica znatiželjni. Žene koje tvrde da su doživjele orgazam stimulacijom A-točke opisuju ga kao intenzivnijeg i u prosjeku 20 sekundi dužeg od ostalih orgazama. Dakle, vrijedi pokušati.

Kako pronaći A-točku

A-točka se nalazi duboko u vagini, između vrata maternice i mjehura. Možete je locirati na isti način kao i G-točku.

Navodno, milovanje ovog područja pomaže ženi da se brže navlaži. „Sastoji se od osjetljivog tkiva koji se stimulacijom počne vlažiti“, kaže seksualna savjetnica dr. Ava Cadell.

Dobar način je da kažiprstom nađete G-točku a zatim gurnete prst još malo dublje. Tada nježno milujte prednji zid vagine pomičući prst naprijed-nazad, kaže Fulbright. Kada se ona počne vlažiti, produljite svoje pokrete dok prstom kružite cijelom dužinom vaginalnog zida.

Ako želite stimulirati ovu točku tijekom snošaja, mogli biste uspjeti u psećem ili misionarskom položaju. Kako bi vam bilo lakše, stavite jastuk ispod njene stražnjice. Tako će penis biti usmjeren prema cerviksu, kaže Cadell.

Budući da se navodna A-točka nalazi duboko u vagini, vašoj partnerici će to možda isprva biti nelagodan osjećaj. Imajte na umu da je tijelo svake žene drugačije i postoji mogućnost da nikada neće doživjeti orgazam stimulacijom A-točke.

Komentari

▲ Povratak na vrh