Umjetnost zavođenja: gdje točno početi, s čime završiti…?

Kad se žena uzbudi, njezin je mozak puno aktivniji od muškog. Žena je tada podložnija stimulaciji, stoga vam preporučujemo multisenzorni pristup u spavaćoj sobi. Jasno, svaka je žena posebna, stoga – eksperimentirajte!

GDJE POČETI? Uzbuđenje kreće izvana prema unutra, tvrdi Patti Britton, koautorica vodiča ‘The Complete Idiot’s Guide to Sensual Massage’.

Počnite od dlanova i stopala, “radnih konja” njezina tijela. “Kad ih dodirujete i milujete s ciljem da se povežete, to u ženi pokreće neku sasvim drukčiju dinamiku”, kaže Britton. Primite je za ruku, nježno joj pomazite dlanove, lagano masirajte stopala. To će joj pomoći da se opusti i lagano preda.

MILUJTE… njezine uši
“Refleksologija tvrdi da kroz uši prolaze slični energetski putovi – ili meridijani – kao kroz stopala”, kaže Britton. Ne morate vjerovati, ali isprobajte: nježno primite njezino uho palcem i kažiprstom. Pronađite vanjske rubove i nježno ih milujte. Nakon toga, prijeđite prstima na vrat, malo ispod uha (slaba točka mnogih žena), pa niz vrat, prema ramenima.

PROĐITE… joj rukama kroz kosu
“U vlasištu je puno živčanih završetaka, a koža je tanka”, upozorava Britton. “Prođete li prstima kroz njezinu kosu, to bi je moglo silno uzbuditi.” Jedna njezina klijentica tvrdi da joj je najuzbudljivije kad joj partner desetak minuta nježno masira vlasište.

POLJUBITE… nježno, nježno, nježnije
Nemojte joj odmah uvaliti jezik u usta. Priljubite svoje usne uz njezine, ali tako da osjetite rub njezinih usana; slobodno ih nježno pomilujte svojim jezikom. Osjećaj vašeg daha na njezinim usnama – i njezinog na vašim usnama – djeluje uzbuđujuće i intimno.

IGRAJTE SE… unutarnjom stranom bedara
Sedam od 10 žena vole “nagovještaj” – kad prstima prilazite osjetljivim dijelovima tijela, ali onda “skrenete” – pokazalo je istraživanje na više od tisuću žena. “Ta strategija potiče seksualnu napetost”, tvrdi Lo Sharkey iz tvrtke Em & Lo (emandlo.com), “osobito kod žena koje trebaju malo više poticaja kako bi se uzbudile”. Milujte joj unutarnju stranu bedara, prema vagini, ali u posljednji čas odmaknite prste od centra užitka. Sličnu strategiju koristite i kad prilazite klitorisu: prvo “nagovijestite”, zatim tu i tamo lagano prijeđite prstima ili jezikom preko njega i posvetite mu se tek kad vidite da je ona uistinu uzbuđena.

MAZITE… njezine grudi
Za početak, milujte područja bogata živčanim završecima, gornji dio grudi i područja ispod dojki. Strpljivo milujte cijelu dojku, nemojte odmah navaliti kao sivonja na superosjetljive bradavice. “Spori je tempo ključan želite li uzbuditi ženu”, tvrdi Britton. Razmišljajte o seksu kao o finom jelu – da, brza nam hrana katkad prija, ali ljepše je sjesti za pun stol i polagano uživati u delicijama. Strpljivost se uvijek isplati.

Komentari

▲ Povratak na vrh