Uđite u anale: ovo su osnove pozadinskih djelovanja!

Bez obzira na to jeste li početnik ili stara iskusnjara, podsjećamo vas na osnove koje će i vama i njoj pružiti veći užitak

PRVO I OSNOVNO: svatko ima stražnjicu i, anatomski gledano, žene i muškarci imaju manje-više identičan stražnji ulaz. Drugo i osnovno: cijelo je to područje prožeto završecima živaca, čija stimulacija može u oba spola izazvati ugodu. Kod muškaraca se prostata, žlijezda veličine lješnjaka koja je smještena ispred rektuma, može pretvoriti u pravi zabavni centar kad je pravilno stimulirana. “Čak je dobila ime P-točka, po uzoru na žensku G-točku”, podsjeća seksualna terapeutkinja Dawn Michael. Kod žena je na tom području tanka stijenka što odvaja anus od vagine, koja može biti blizu nožica klitorisa, dijela interne baze klitorisa. Zbrojite jedan i jedan i dobit ćete formulu za više užitka u seksu.

Loša strana: ne koristite te blagodati. Naime, analni je seks među posljednjim potezima koje su heteroseksualni muškarci spremni napraviti u krevetu. Prema podacima istraživanja iz 2018. godine, heteroseksualni su ispitanici ustvrdili da bi se upola rjeđe odlučili za analni nego za vaginalni seks. Ako želite iskušati, radije prije seksa razgovarajte o tome; nemojte da vam jednostavno tijekom seksa prst “slučajno” sklizne u njezin anus jer biste mogli loše proći. “Najbolje je da o analnom seksu razgovarate prije odlaska u krevet, kad hormoni i emocije ne probijaju nebo”, savjetuje stručnjakinja za veze Sadie Allison, direktorica Tickle Kitty i autorica knjige Tickle My Tush.

“Potaknite razgovor o analnom seksu tijekom večeri, uz čašu vina”, predlaže Allison. Evo kako razgovarati o tome, bez obzira na to jeste li vi taj koji daje ili prima.

 

NJEZINA STRANA

SAMO POLAKO
Analni seks može biti što god poželite da bude – ne treba vam penis da biste zadovoljili partnericu. “Lagano je zagrijavanje ključno kod analnog seksa, stoga predigru počnite najvećim spolnim organom, mozgom”, savjetuje Allison. Dok se mazite, recite partnerici kako ste uzbuđeni novim “jelom” na seksualnom jelovniku, pa je lagano stisnite za guzove. Možda zvuči smiješno, ali stražnjica je vrlo erogeno osjetljivo područje i može vas oboje dobro zagrijati.

POČNITE S RUKAMA
Već znate da podmazani prsti u krevetu mogu biti poput čarobnog štapića, što se odnosi i na analni seks. Allison predlaže ove tri tehnike: tapkanje prstom, potez tijekom kojeg vrškom prsta draškate anus, bez penetracije; umakanje prsta, tijekom kojeg u njezin anus penetrirate samo vrškom prsta, lagano kružeći, i zadovoljavanje prstom, kad cijeli prst stavite u anus i laganim pokretima unutra-van stimulirate njezine klitoralne nožice.

JEZIČNE VJEŽBE
U redu, u redu, znamo da to nije za svakoga, ali nježno kruženje rubom njezina anusa (tzv. rimming) može za nju – zbog sve sile završetaka živaca na tom području – biti izuzetno uzbudljivo. Za naprednije Allison predlaže tehniku “motorboating”, kad kroz napućene usne pušete laganu struju zraka na njezin anus. Važna napomena: nadamo se da je suvišno, ali svejedno vas moramo podsjetiti da površina treba biti čista. Prije analnog seksa biste se oboje mogli dodatno zagrijati zajedničkim tuširanjem.

JEDNOSMJERNA CESTA
Kad ste s partnericom, prebacujte se isključivo s vaginalnog na analni seks, nikako obrnuto. “Rektum je krcat bakterijama kojima nije mjesto u vagini”, upozorava dr. Sherry Ross, autorica knjige She-ology: The Definitive Guide to Women’s Health. “Želite li nakon analnog ponovno vaginalni seks, stavite novi kondom.” U suprotnom, ona bi mogla zaraditi infekciju ili zdjeličnu upalnu bolest, a vama bi se moglo dogoditi da je više nikad ne vidite.

 

VAŠA STRANA

ODREDITE GRANICE
Možda ste novi u ovom, stoga ne morate ići do kraja. “Možda vas vaša partnerica može samo stimulirati ondje, da vidite sviđa li vam se to; ako vam se svidi, poslije možete razgovarati i o penetraciji”, kaže Michael. Odredite granice prije nego što počnete igru – ako penetracija ne dolazi u obzir, jasno to kažite. Ne znači da vam se poslije neće svidjeti, ali zasad je izvan granica.

ZAŠTITITE SE
“Vaš bi partner tijekom analnog seksa trebao nositi kondom”, kaže dr. Ross. Stoga, ako je vaš partner muškarac, podsjetite ga da stavi kondom. (I sami to napravite kada dođe red na vas.) Ako vam se stimuliranje anusa jezikom ne čini privlačnim, ali vaša partnerica to baš želi, pokušajte dentalnom folijom.

SAMO OPUŠTENO
U početku će vam to biti malo teže, ali vrlo je važno da tijekom stimulacije anusa opustite analni sfinkter – u suprotnom biste mogli ozlijediti nježnu kožu tog područja. “Kod analnog je seksa pola posla mentalno se pripremiti”, kaže dr. Ross. I sjetite se da vas partnerica želi zadovoljiti, a ne ozlijediti. Duboko udahnite i izdahnite, opustite se i – uživajte.

Komentari

▲ Povratak na vrh