U ova doba godine postoji najveća mogućnost za razvode

Saznajte zašto potreba za razvodom raste tijekom ova dva mjeseca.

Baš kao što postoji sezona vjenčanja, novo istraživanje pokazuje da postoji i sezona razvoda. Nakon što su sociolozi sa sveučilišta u Washingtonu analizirali ljudsku potrebu za razvodom u periodu od 2011. do 2015. godine, otkrili su kako se većina razvoda događa u ožujku i kolovozu.

Jesu li Dan sv. Patrika, Dan žena i vrućina glavni krivci? Ne baš. Autori studije tvrde da su za to zaslužniji praznici koji traju u proljeće i ljeto.

Istraživači smatraju kako je podnošenje zahtjeva za razvod u vrijeme blagdana ili usred ljetnih praznika nepravedno prema djeci. Parovi također u ovom razdoblju možda pokušavaju riješiti bračne probleme, nadajući se da će odlični praznici ili izlet na obalu popraviti činjenicu da im se brak raspada.

Zašto ne pali? Iako ljetni praznici i Božić mogu biti genijalni, istovremeno su jako stresni ako se ne slažete dobro sa svojom boljom polovicom. Do ovih osjećaja dolazi u ožujku, a ne odmah nakon Nove godine zato što parovima treba određeno vrijeme da srede financije, pronađu odvjetnika i međusobno podijele stvari, kažu istraživači.

Kada je riječ o ljetnim razvodima, parovi obično žele riješiti cijelu situaciju prije početka škole. Iako je studija obuhvaćala područje Washingtona, istraživači su nakon nje istražili i ostala područja poput Ohia, Minnesote, Floride i Arizone, te otkrili isti uzorak.

I, ako ste mislili da su vjenčanja skupa, razvodi će vas još neugodnije iznenaditi.

Komentari

▲ Povratak na vrh