U krevetu sa seks profesorom

Libido je na nuli, orgazmi su preuranjeni (ili izostaju) - uobičajeni problemi najčešće najviše frustriraju. Pogledajte kako ih riješiti.

Povucite prave poteze: “Dvije godine smo u vezi i u posljednje se vrijeme manje seksamo”

Loša vijest: to se događa, normalno je, a muškarci to mrze (libido u petoj brzini može biti vrlo naporan). No, i za to ima rješenje. Potražite aktivnosti koje uključuju dodirivanje kako biste bili intimniji s partnericom – upišite tečaj tanga, salse… Kuhajte zajedno, kupajte se u kadi ili gledajte film u kojem su vruće seksi scene. Ukratko: budite kreativni.

Eliminirajte potencijalne “uništavače” strasti – stres i nedostatak sna. Razni lijekovi i kontracepcijske tablete također mogu djelovati na libido (uvijek možete tražiti od liječnika druge opcije). Zdrav život preduvjet je i za zdravi seksualni život. Pronađite način da zajedno vježbate (teretana, trčanje, tenis), pazite na prehranu…

Nabavite opremu: “Kad se seksam s novom djevojkom, upotrebljavam kondome, ali ne mogu održati erekciju”

Nemojte kriviti kondome. Možda ste se navikli na seks s s partnericom koju dobro poznajete i za koju znate da je zatelebana u vas i da je spremna na sve – s novom jednostavno nemate sigurnosti. Dakle, vaše tijelo i um nisu usklađeni i morate pronaći način da ih “uštimate”. Produljite predigru kako biste imali vremena da postignete potpunu erekciju. Zamolite partnericu da vam ona stavi kondom – to može biti vrlo uzbudljivo.

A ako već upotrebljavate kondom, možete koristiti i vibrirajući prsten. Partnerica će dodatno uživati i lakše će postići orgazam, a lagane vibracije mogu pozitivno djelovati na erekciju.

Produljite užitak: “Sve sam pokušao, ali uvijek svršim za dvije minute”

Možete se kontrolirati, ali za to morate vježbati (no te su vježbe zabavne!). Najprije pokušajte takozvanu stop-start tehniku: stimulirajte penis dok ne dođete do ruba orgazma, a zatim prekinite stimulaciju i lagano stisnite glavić. Ta je tehnika efikasna kod većine muškaraca. Osim toga, naučit ćete kako se vaše tijelo ponaša neposredno prije orgazma – tada se pokušajte opustiti, usporiti i nakon nekog vremena opet prionuti na posao.

Tijekom seksa dišite duboko, ljubite se s partnericom nježno i dugo, a penetracija neka bude potpuno polagana – vi ćete biti smireniji, a partnerica napaljenija.

Budite spremni na sve: “Moja partnerica ne može doživjeti orgazam tijekom seksa, ali kaže da joj to ne smeta”

Nemojte se previše brinuti zbog toga. Mnoge žene do svojih tridesetih nisu uspjele doživjeti orgazam. Jednostavno nisu otkrile što ih pali. Seks očito nije idealan za stimulaciju klitorisa, a samo neki položaji učinkovito stimuliraju G-točku. Dajte joj do znanja da ste spremni na sve kako bi joj seks bio ugodniji – ako i ona želi pokušati. (No nemojte navaljivati. Istina je da nekim ženama nije previše stalo do toga da dožive orgazam tijekom seksa, ali budete li uporno inzistirali, osjećat će pritisak i tek će tada nastati ozbiljni problemi.)

Komentari

▲ Povratak na vrh