Sve što trebate znati o njezinom genitalnom piercingu

Činjenica je da je intiman nakit sve popularniji, a čak i stručnjaci smatraju da, ako je sve ispravno napravljeno, takva odluka može oživiti seksualni život

Većini nas piercanje intimnih dijelova djeluje kao znanstvena fantastika i ne možemo si zamisliti koji se dio i gdje točno buši i tko bi se pobogu imao hrabrosti odlučiti na tako nešto, piše Cosmopolitan.hr.

No, činjenica je da je intiman nakit sve popularniji, a čak i stručnjaci smatraju da, ako je sve ispravno napravljeno, takva odluka može oživiti seksualni život.

Krenimo redom, ženskih genitalnih piercinga ima više, a imena variraju od očitog “Labia”, preko “Christine” do kreativnog “Forruchette”.

1. VCH (Vertical Clit Hood) i HCH (Horizontal Clit Hood)
Piercea se tanko tkivo koje prekriva klitoris.

2. Christina
Ovo je “surface piercing” koji vertikalno prolazi kroz Venerin brežuljak, odnosno masni jastučić iznad stidne kosti.

3. Labia (vanjska ili unutarnja usmina)
Naziv ovog piercinga barem jasno označava koji je dio zahvaćen, a izvedba je slična VCH-u i HCH-u.

4. Foruchette
Ovaj se pierce radi na donjem rubu stidnice, blizu perineuma. Kada je nakit postavljen izgleda kao da stoji na ulazu u vaginu.

Bitno je naglasiti kako nisu svi piercinzi jednaki, i uglavnom ovise o individualnoj anatomiji koje možete, a koje ne možete napraviti. Stoga je za ovakve piercinge najbolje dogovoriti savjetovanje prije samog zahvata. Sa svakim piercingom postoji mogućnost da će se inficirati, no ako se pridržava uputa njege nakon samog zahvata, to se ne bi trebalo dogoditi. Održavanje ovisi o vrsti piercinga pa je za očekivati će nakon nekih vrijeme apstinencije od seksa biti dulje.

Što se seksa tiče, stručnjaci tvrde da genitalni ili vaginalni piercinzi povećavaju užitak i ženama i njihovim partnerima. Partneru zbog estetskog dojma, a ženi zbog psihološkog učinka koji tako nešto ima na vaše samopouzdanje!

Komentari

▲ Povratak na vrh