Što žene stvarno, ali stvarno, žele?

Neke vam stvari ona neće reći. Možda je sramežljiva, možda odveć pristojna ili se boji da će vas povrijediti. Stoga smo stotine žena zamolili da se otvore, ali anonimno

Drž’te se – i budite spremni učiti, i od žena, ali i od naših stručnjaka. Primijenite naučeno i razbudite svoj uspavani ljubavni život. Ona će vam biti zahvalna.

1.Ona to želi grublje i riskantnije

Udari me jače po stražnjici. / Želim da igramo uloge. Živjeli kostimi! / Htjela bih da si veći pustolov i sigurniji u sebe. Htjela bih da budeš malo poput Christiana Greya. / Želim da me povuče za kosu. / Obožavam biti vezana! / Volim S&M. / Želim grubi seks – ali stvarno grubi. / Volim vezanje. / Uzbudim se kad je tip dominantan u krevetu. Ali mrzim kad želi dominirati mojim životom.

Dominacija i podčinjavanje uzbudljivi su i jednom i drugom spolu, zaključak je istraživanja objavljenog u časopisu Journal of Sexual Medicine: čak 65 posto žena želi biti podčinjeno u krevetu. Predložite zajedničko gledanje filma 50 nijansi sive, predlaže seksualna terapeutkinja Holly Richmond. Da, znamo, ali to je solidan prijelaz. Recite joj “OK, smijat ćeš se, ali stvarno me zanima o čemu je tu riječ”. Tijekom filma predložite joj da i sami pokušate odraditi neku od scena.

2.Ona mašta o ženama

Pale me scene seksa između dvije žene. Iako, ne gledamo zajedno porniće – zato on i ne zna moje želje. / Želim voditi ljubav sa ženom. / Uzbuđuje me gledanje pornografije. Pogled na golu ženu je mljac! / Dok se diram, maštam o ženama. / Želim probati kako je to biti s djevojkom.

Želja koju možete podijeliti s njom: ona s drugom ženom. Više od polovine anketiranih žena priznalo je da to žele, dok je 58% muškaraca u drugoj Men’s Healthovoj anketi priznalo da želi u krevet s partnericom i još jednom ženom. “Budite konkretni: recite joj da vas uzbuđuje pomisao na nju s drugom ženom”, predlaže seksualna edukatorica Tina Horn. Gledajte s njom trojac i lezbijske scene (artserotica.com). Želite trojku? Prvo odredite pravila.

3.Ona želi da je više ljubite

On se ne voli ljubiti, što je loše. Napravit će to ako baš tražim, ali uopće ne koristi jezik. Želim da me zgrabi i poljubi, ali za ozbiljno, ne zato što ja to hoću.

U našoj anketi 63% žena želi da ih partneri više ljube. “Ali ako se ljubite samo tijekom predigre, gubite onaj dobar osjećaj dugih (i dubokih) poljubaca s početka veze”, kaže seksualna savjetnica Aleece Fosnight. Iskušajte ovo: ljubite je 2 minute; to je dovoljno da osjetilni receptori u usnama pokrenu otpuštanje neurotransmitera dobrog raspoloženja. To će potaknuti i testosteron, uliti vam energiju i podići (doslovno) libido. Dogovorite se da ljubljenje ne mora nužno završiti seksom, tako da ne stvarate pritisak.

4.Ona mašta o drugim muškarcima

Svršim maštajući o drugom muškarcu. / Maštam o različitim ljudima. Istog ili suprotnog spola. / Želim voditi ljubav s kolegom. / Maštam o drugima kad sam s njim.

Maštanje o nekom drugom partneru je normalno, tvrdi Richmond. Razmišljajte o tome ovako: ona si time pomaže da svrši, što znači da cijeni orgazmičko vođenje ljubavi s vama. Misli nisu zbilja; vi ste taj kojeg želi osjetiti u sebi. (Isto vrijedi i za vaše maštarije, stoga se otresite osjećaja krivnje i uživajte.)

5.Uvijek se voli igrati svojim igračkama, i to sama

Uvijek ću to bolje obaviti sama. / Posjedujem dildo. / Nikad nisam svršila tijekom seksa, samo masturbirajući. / Više se volim sama dirati nego seksati. / Mogu svršiti samo masturbirajući. / Često koristim vibrator i gledam porniće, tako se potpuno zadovoljim – za razliku od toga kad sam s njim./ Imam jači seksualni nagon od njega i češće se pobrinem sama za sebe nego što to on misli. / Vibratorom se često služim.

Mnogo je žena priznalo da se u tajnosti često posluže svojom igračkom na baterije – a 23 posto ispitanica priznalo je da igračke skrivaju od svojih partnera. (Šteta, jer muškarci vole gledati.) Stoga joj priuštite kupnju seksi igračaka u dvoje – bilo u trgovini, bilo putem interneta. Pitajte prodavače sve što vas zanima, naviknuli su se na pitanja. Ako je nešto uzbudi (ili vas), kupite to. Isprobajte We-Vibe Sync, napravljen za parove; njegov C-oblik tijekom seksa stimulira njezin klitoris i G-točku. A i vama će se svidjeti.

6.Ona glumi orgazam – često

Nikad nisam doživjela orgazam. Ni s njim, ni s bilo kim drugim. / Svršila sam samo vlastoručno i s jednim tipom – a svi misle da sam svršila s njima. / Onaj tvoj “magični potez”? Čista pušiona. Jednom sam zastenjala da bi prekinuo s tim, a sad se moram praviti da mi se sviđa. / Prošle sam godine glumila s njim gotovo sve orgazme.

Četrdeset posto žena priznalo je ovu činjenicu. “Ne nalažite rješenja; umjesto toga, pitajte je što voli, neka vam to i pokaže”, predlaže seksualni terapeut David Ortmann. “Recite joj da biste je željeli gledati kako se dira jer vas to uzbuđuje, a i naučili biste kako je treba dirati.” Dok masturbira, ljubite joj vrat, nježno dotaknite bradavice, noktima lagano prelazite njezinom kožom. Obratite pozornost na njezine pokrete prije i tijekom orgazma, kopirajte način na koji se dira. Psihologinja Erica Marchand predlaže da joj postavite kratka pitanja kako je ne biste omeli: “Brže ili sporije?”, “Nježnije ili grublje?”, a ne “Što da sad napravim?”Zapamtite, klitoris je malen, stoga male promjene mogu značiti veliku razliku.

7.Ona je spremna probati ako ste vi za to

Obožavam kad mi dira anus. / Volim kad me prstima natjera da svršim. / Radije bih bila u otvorenoj vezi ili eksperimentirala s drugima. / Ne bunim se ako je većinu vremena seks na brzaka. / Htjela bih isprobati pozu 69. / Volim ga oralno zadovoljavati, lizati ga i gledati dok svršava. / Volim analni seks. / Sviđa mi se kad mi liže guzu. / Ludi položaji, to je nešto što bih htjela isprobati! / Volim rimming.

Čak sedam od 10 žena spremno je probati nešto novo. “Spremite, stoga, seksualne jelovnike”, kaže seksualni terapeut Michael Aaron. Oboje napišite što vas pali (zelenim flomasterom), što vas zanima, ali i plaši (žutim) i što ne želite ni probati (crvenim). Zatim oboje odaberite po jedno zeleno i jedno žuto “jelo” s menija. “Zabavno je i ujedno vježbate kako pregovarati”, tvrdi Aaron. Možete koristiti aplikaciju poput Let’s Try It (u kojoj svatko napiše svoje želje, a pokažu se samo one koje ste oboje odabrali), ali papir je intimniji. “Nepoznato može biti uzbuđujuće”, kaže seksualni terapeut Michael Salas. “Otkriće novih stvari o našoj partnerici ne ‘puni’ nas samo na erotskom planu nego i osnažuje našu vezu.”

8.Ona se boji reći što želi

Ne volim kad mi trlja klitoris. To me boli. / Volim kad me liže, ali mi je neugodno. / Htjela bih dulju predigru, želim da mi dira grudi. Draženje bradavica, oralni seks, pa snošaj moj je najbrži put do orgazma. / Moja G-točka nije duboko unutra. / Volim kad u mene ulazi prstima.

Iz nekog razloga srame se ili ne žele povrijediti vaše osjećaje – 46 posto žena u krevetu ne traže ono što žele. “Otvorit” ćete ih najbrže ako sami podijelite svoje maštarije. “Želim ti nešto reći, ali malo mi je neugodno – hoćeš li me poslušati?” Takav pristup otvara prostor za iskren razgovor, tvrdi dr. Foojan Zeine. Kada dijelite nešto osobno, postajete povezaniji – njoj će se to svidjeti.

9.Ona želi više seksa

Želim ga cijelo vrijeme. / Budi uporniji, istražuj moje tijelo. / On nema pojma koliko se dosađujem. Erotski me više ne iznenađuje. / Bila bih za češći seks kad to ne bi bilo poput obavljanja kućanskih poslova. / Seksati se moram svakodnevno! / On ne zna za moj seksualni apetit.

Ne pretpostavljajte da joj se ne da. Sedamdeset posto ispitanica priznalo je da želi više seksa i više romantike. Richmond predlaže romantičnu (i prljavu) spiku cijeloga dana. “Predigra može trajati cijeli dan”, tvrdi ona. Ili dogovorite večer za izlazak. Lijepo se odijenite. Potrudite se, kao da vam je prvi izlazak. Opustite se i zabavljajte, a ton neka bude zavodnički i dvosmislen. Pravite se kao da se tek upoznajete. Svijeće i glazba su kliše s razlogom. Iskoristite to.

10.Neugodno joj je zbog brojnih bivših

Bila sam s više muškaraca nego on žena. / Što je veća tajna, da sam uživala u analnom ili u seksu u troje? / Postoji razlog zašto sam dobra u oralnom seksu.

Žene obično “friziraju”broj seksualnih iskustava prema dolje; 38 posto njih reklo nam je da taji nešto. “Možda se boji da će izgubiti vaše povjerenje”, tvrdi seksualni terapeut Marty Klein, autor knjige Your Sexual Secrets. Ali potaknite je da vam se povjeri – i ne reagirajte prenaglo. Prijateljski je pitajte “Zašto si to odlučila napraviti?”, “Što ti je to značilo?”… To će joj pružiti priliku da vam objasni detalje prije nego što počnete zaključivati naprečac.

Komentari

▲ Povratak na vrh