Što trebate napraviti za – seks bez kompromisa?

Rizik infekcije HIV-om, ili pak rizici za hepatitis B i C - ne događaju se drugima!!!

U petak 17. svibnja započeo je Proljetni europski tjedan testiranja na HIV i hepatitis koji traje do petka 24. svibnja, a udruga HUHIV uslugama CheckPoint centra Zagreb pridružuje se brojnim institucijama u promicanju ove incijative. Ukoliko smatrate da biste se trebali testirati, posjetite CheckPoint gdje vas nakon testiranje očekuje i LELO HEX poklon paket.

Europski tjedan testiranja provodi se već sedmu godinu zaredom, a 2015. proširen je kako bi uključio i testiranje na hepatitis. Nekoć godišnji događaj sada se održava dva puta godišnje, na proljeće, u svibnju i na jesen, u studenome.

Slično kao i za rizik infekcije HIV-om, rizici za hepatitis B i C veći su u slučajevima rizičnog ponašanja poput intravenskog konzumiranja droga i spolnog odnosa bez kondoma. LELO HEX kondomi predstavljaju prvi vid napretka u proizvodnji prezervativa unazad 70 godina, a sami brend zajedno s udrugom HUHIV podržava inicijativu Europskog tjedna testiranja pod sloganom Testiraj. Liječi. Spriječi. Kao kondom koji izbija izlike poput smanjene osjetljivosti prilikom uporabe ili odbojnog mirisa, HEX promiče svijet o odgovornom spolnom ponašanju i suradnjama s udrugama poput HUHIV-a želi dosegnuti sve spolno aktivne pojedince kako bi ih osvijestili o nužnosti prevencije spolno-prenosivih bolesti.
Udruga HUHIV razvila je mobilne aplikacije Spolno zdravlje i Sve o hepatitisu kako bi se približili mladima i dodatno pojačali svoje napore oko razvijanja svijeti o nužnosti spolne zaštite i preuzimanja odgovornosti za vlastito zdravlje. U sklopu aplikacija nalazi se i tražilica zdravstvenih usluga gdje možete pronaći i vama najbliži centar za testiranje i savjetovanje.

Komentari

▲ Povratak na vrh