Smijete li se seksati kada ona ima ‘one dane’?

Mnogi je parovima ova tema još uvijek - tabu

Koliko god nam se činilo da po pitanju seksa više nema apsolutno nijednog tabua, to se čini tako sve dok netko ne spomene – seks u vrijeme njezine mjesečnice.

Istraživanja, pak, otkrivaju da 20 posto parova prakticira seks i za vrijeme menstruacije, a oko pola ispitanika (kako muških, tako i ženskih) nema ništa protiv toga. Liječnici daju zeleno svjetlo, a na vama i partnerici je da odlučite. Jedina iznimka je kod onih žena koje su sklone upalama reproduktivnih organa; tijekom mjesečnice oni su puno osjetljiviji, a mogućnost infekcije veća.

Ona je ‘napaljena’
U vrijeme menstruacije ženama jača libido. Točnije, treći dan ciklusa raste razina hormona estrogena i testosterona koji jačaju spolnu želju, stoga dečki – put vamje slobodan!

Nelagoda s higijenom
Čak i ako je žena raspoložena za seks tijekom mjesečnice, mnogim muškarcima on ne izgleda baš higijenski. Za utjehu svima, menstrualna krv je čišća nego neke druge tjelesne tekućine, a ginekolozi savjetuju da izbjegavate seks drugi ili treći dan samo ako je krvarenje jače. Vodi li vaša draga računa o higijeni (tušira se prije i poslije odnosa) slobodno se seksajte – preporuča se misionarska poza i ručnik koji ćete staviti ispod.

Stižu male bebe (možda)!
Znate da vaša partnerica može zatrudnjeti tijekom spolnog odnosa tijekom mjesečnice? Ako niste znali, evo sad znate! Prema tome, ako ne planirate prinovu, oprez jer muški spermij može preživjeti u tijelu žene nakon ejakulacije i do 7 dana. Također, kod žena koje imaju nepravilan ciklus mogućnost trudnoće je veća u ovim danima.

Praksom protiv bolova
Neke žene izbjegavaju seks tijekom menstruacije zbog velikih bolova. A baš bi ga zato trebale prakticirati. Seksualne aktivnosti, naime, blagotvorno djeluju na grčenje mišića i bolove jer se uslijed gibanja mišići opuštaju i nisu napeti, dok se tijekom orgazma, pak, otpuštaju endorfin i dopamin koji djeluju kao prirodni analgetici i daju osjećaj zadovoljstva!

Komentari

▲ Povratak na vrh