Sitan, al’ dinamitan: ženski organ velike orgazmičke moći

Evo zašto je vrlo važno pokloniti pažnju ovom moćnom ženskom organu - barem nekoliko puta tjedno!

Ok, svi znamo (ili bismo barem trebali znati) da je klitoris dio ženske anatomije zadužen samo za – seksualni užitak. Većina istraživanja otkriva kako između 70% i 80% žena doživljava orgazam zahvaljujući stimulaciji klitorisa, pa je stoga ovaj maleni (ali moćni!) organ izuzetno važan za zdrav i ispunjen seksualni život, i vaše partnerice i vas.

No, kako mnoga istraživanja također otkrivaju da, primjerice, 29% studentica i 25% studenata, čak ni ne zna gdje se on nalazi, donosimo vam nekoliko važnih činjenica koje bi svatko trebao znati o ovom sitnom (ali dinamitnom) ženskom organu:

  • Možda vam se glavić klitorisa čini mali, no sa svojih 8000 živaca spremnih na užitak (što je inače isti broj koji ima i glavić penisa, zapravo ima ogromnu orgazmičku moć.
  • I klitoris ima sposobnost erekcije! Naime, njegovo unutarnje tkivo, koje dobiva višak krvi kada se cure napale, uzrokuje osjećaj vrhunca.
  • Klitoris ima viljuškasti oblik s “nogama” koje se produžuju u stidne kosti. Isto tako, ima i dvije kuglice kod otvora za mokraću i vagine. Stoga se ne mojte orjentirati samo na glavić jer i drugi dijelivi ‘traže’ stimulaciju.
  • Kada ga pogledate, može će vam se učiniti da je veličine zrna graška, no klitoris (vjerovali ili ne) zapravo može ‘narasti’ i do 13 centimetara!
  • Ako dugo vremena nije stimuliran, klitoris može ‘nestati’, odnosno, povući će se unutar tijela i njegova će se kapica zatvoriti. To stanje naziva se ‘klitoralna atrofija’. Poput svakog tkiva, klitorisu je potrebna redovita opskrba krvlju kako bi ostao zdrav, zato mu poklonite pažnju – barem nekoliko puta tjedno.

Znanstvena formula koja je dovodi do višestrukih orgazama

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh