Seksajte se unatoč svakoj ozljedi

Vodič za seks namijenjen ozlijeđenim muškarcima.

Seks je kontaktni sport, a glavni igrač neće dopustiti da ga mala ozljeda izbaci iz igre, posebice ona koju im je nanijela suigračica. Isto vrijedi i za vas. Ovaj modificirani vodič pomoći će vam u tome.

Ozljeda: bolovi u leđima

Ozljede diska, poput uklještenja, vjerojatno su najčešća ozljeda leđa u mladih muškaraca, kaže dr. Stuart McGill, voditelj odjela za biomehaničke ozljede kralježnice na Sveučilištu Waterloo u Kanadi. Ove ozljede se pogoršavaju prilikom saginjanja, stoga poza koja zahtijeva takve pokrete nije najpametnije rješenje.

McGill i njegov tim izmjerili su koliko je opterećenje na kralježnicu tijekom seksa. „Prvo pravilo je da vam leđa moraju biti ravna i u neutralnoj poziciji – ne savinuta ili izdužena“, objašnjava.

„Ako ste vi gore, trebate pomicati kukove a ne leđa.“ Ili još bolje: neka ona obavi sav posao. Pronađite udobnu pozu i neka se partnerica popne na vas.

Ako osjećate bol dok se saginjete kako bi zavezali cipelu ili kad sjedite ispred kompjutera, McGillovo istraživanje savjetuje da se odlučite za pseći položaj, u toj pozi ne biste trebali osjećati bol.

Ako vam je problem nagnuti se unatrag, držite se misionarske poze. (Zapamtite: pomičite kukove, ne leđa.)

Ozljeda: ukočen vrat

McGill nije posebno proučavao ovu ozljedu, ali predlaže pozu u kojoj vam je vrat u neutralnoj poziciji – ne nagnut naprijed ili zakrivljen unatrag. (Ovo nije pravo vrijeme za tantričke egzibicije.)

Osim toga, pripazite na orgazme. „Otkrili smo da kod nekih muškaraca orgazmi ne uzrokuju kontrakcije ostalih mišića, dok se kod ostalih tijekom orgazma kontrahiraju svi mišići – vrlo dinamičan događaj.“

Ako ste vi jedan od onih kojem cijelo tijelo drhti prilikom orgazma, pronađite udobnu pozu u kojoj ćete ležati na leđima.

Ozljeda: istegnuće mišića stražnje lože

„Najvažnije je da minimalizirate fleksiju kuka – ili pokret privlačenja koljena prema prsima“, kaže dr. Bryan Heiderscheit, profesor ortopedije i rehabilitacije na Sveučilištu u Wisconsinu.

Fleksija opterećuje mišiće stražnje lože. Svaka poza koja to zahtijeva – primjerice, misionarska – nije dobra ideja.

Ležanje na leđima omogućit će vam da budete mirni i ne dižete kukove. Ako vam to zvuči dosadno, tješite se činjenicom da nećete biti osuđeni na ovo zauvijek. „Rekao bih da 5 dana nakon ozljede ne biste trebali osjećati bol tijekom seksa“, dodaje Heiderscheit.

Ozljeda: udarac u koljeno

Bilo da čučite, klečite, sjedite ili izvodite čučnjeve, svaki od ovih položaja može biti riskantan. Nažalost, ne ostavlja vam mnogo mogućnost za seks.

Uz seksanje na leđima, Heiderscheit odobrava ležanje na boku ili spooning, jer možete ležati na strani koja vas ne boli, a bolno koljeno poduprijeti jastukom.

Zaboravite na stajaće poze ili one u kojima je držite. No, nakon nekoliko dana, seks na stojećki je moguć ako ne opterećujete ozljeđeno koljeno. (Zgrabite štake i bacite se na igranje uloga u spavaćoj sobi.)

Ozljeda: slomljena ruka

Očito nisu dopuštene poze koje vam opterećuju ruku. No, bitno je da budete oprezni s lijekovima protiv bolova, kaže dr. Tobias Köhler, urolog i stručnjak za reproduktivno zdravlje na Sveučilištu u južnom Ilinoisu.

Ako uzimete lijekove koji otupljuju bol do te mjere da ne osjetite ozljedu čak niti ako je provocirate, tada je to problem.

Bol također može ubiti libido, pa možda nećete biti u stanju uživati u seksu bez lijekova protiv bolova.

Plan akcije: Pokušajte, ako možete, isprobavati različite poze u trenucima kada niste na tabletama. Na taj ćete način vidjeti što vam je bolno, a što ne.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh