Seks bez veze

S pomoću ovih šest savjeta od svojih ćete prijateljica dobiti nešto više od pukog prijateljstva – i to bez obaveza i suza, sa svim pogodnostima.

“Napadnite” pravu djevojku
Doznajte kojoj se prijateljici potajno sviđate i vjerojatnost da ćete završiti s njom u krevetu postaje velika. Da, znamo, sada vam to zvuči glupo i previše jednostavno, ali jeste li ikada pokušali? Niste? Pa možda biste mogli doznati da postoji nekoliko njih koje bi željele spavati s vama.

Istraživanje sveučilišta College London otkrilo je da što ste dulje u prijateljskoj vezi (a da je niste zavodili) sa ženom, to je veća vjerojatnost da ćete je zavesti kad se na to odlučite. “Imale su više vremena da vas upoznaju i procijene kao potencijalnog partnera”, kaže voditelj istraživanja, profesor Robert Seymour. Frendice s kojima ste ružili dok ste studirali i školske kolegice koje su oduvijek bile negdje oko vas, ali ne u vašem krevetu, idealne su.

Alternativa su prijateljice vaše bivše koje su često bile s vama u društvu, kaže seksualna psihoterapeutkinja dr. Paula Hall. A volite li živjeti opasno, dr. Hall savjetuje da naciljate kolegice čiji su prošli partneri bili slični vama.

Vaše su šanse veće ako je odnedavno sama. Istraživanje sveučilišta Toronto otkrilo je da žene vide kratki seksualni izlet kao dobar početak vraćanja samopouzdanja. To im pomaže da lakše prebole prekid dugotrajne veze. Stoga obavezno budite pokraj nje kad joj zatreba rame za plakanje.

Upoznajte njezine seksualne zone
Izvedete li je na pravo mjesto, ono nešto platonsko ubrzo bi moglo postati ono nešto atomsko. Odvedite je na neki događaj od kojega će joj se ubrzati rad srca, na primjer na koncert ili u adrenalinski park.

“Nakon toga će vas povezivati s jednakom navalom endorfina te uzbuđenjem koje doživljava i kod seksa”, veli dr. Paula Hall. Na takvim ćete izlascima biti prisiljeni prijeći granice osobnog prostora, a to će pojačati uzbuđujući učinak, rezultat je istraživanja sveučilišta Southern California. “Kad se ljudi osjete ugroženima, traže kontakt druge osobe, a želja za seksom postaje snažnija”, tvrdi dr. Hall.

No nemojte još krenuti u akciju. Istraživanja su pokazala da završite li s izlaskom ranije – kada je kemija na vrhuncu – veća je vjerojatnost da ćete je sljedeći put zavesti.

Započnite pregovore
Na sljedeći izlazak zakasnite desetak minuta, ali obavezno joj pošaljite ispriku prije toga. “Tako ćete joj pokazati da je želite, ali da ne želite konvencionalnu vezu”, kaže dr. Sarah Collings, seksualna terapeutkinja.

Potom joj recite da razmišljate o “neobaveznoj” vezi – ali s drugom ženom. “Rekli ste joj kakvu vezu želite i u njoj se počinje buditi natjecateljska priroda”, kaže dr. Paula Hall. “Pitajte je je li bila ikad u takvoj vezi”, kaže dr. Sarah Collings. Odgovori li potvrdno, znači da možete doznati što je tada pošlo po zlu te izbjeći moguće zamke. Odgovori li negativno, objasnite joj da niste ni vi, ali da biste željeli probati s nekim u koga imate povjerenja. I tada je vrijeme da je pozovete k sebi…

Neka se dogodi u spavaćoj sobi

Prvi seks mora biti sjajan i nema mjesta pogreškama – stoga morate povući prave poteze u krevetu. Kad dođete u vaš stan, prođite joj prstima kroz kosu, kaže dr. Paula Hall. To će probuditi njezine prvobitne instinkte. “Koncentrirajte se na područje iza njezinih ušiju i na rub čela gdje joj počinje rasti kosa jer se ondje nalazi najviše osjetljivih živčanih završetaka.”

Zatim je uhvatite za ruku i povedite prema spavaćoj sobi – istraživanje sveučilišta Virginia pokazalo je da će držanje za ruku neutralizirati moguću nelagodu ili strah. Kad seks započne, njezino uzbuđenje morate konstantno držati na vrlo visokoj razini želite li izbjeći kočnicu koja bi joj mogla prišapnuti: “Dosta, ovo je čudno.”

Palcem trljajte sredinu njezinih bradavica. Istraživanje sveučilišta Sheffield otkrilo je da to povećava uzbuđenje kod 82 posto žena. Potom stimulirajte njezinu U-točku, područje koje su otkrili znanstvenici sa sveučilišta Chicago, a stimulacija tog područja vodi prema ženskoj ejakulaciji. Prstom pravite male krugove nekoliko milimetara iznad klitorisa.

Nemojte zaboraviti na jezik
Razgovarajte s njom – i jedino s njom – o tome što se promijenilo. “Razgovarajte o tome što biste željeli s njom iskušati”, kaže sociolog dr. Timothy Levine sa sveučilišta Michigan State. Neobavezni seks idealan je za eksperimentiranje pa je pitajte o čemu je oduvijek maštala te što bi željela isprobati. Istraživanje dr. Levinea otkrilo je da veze bez obaveza traju dulje razgovarate li otvoreno o seksu i o tome kako je on promijenio vaš odnos.

Dok ste s njom “u vezi”, nemojte o tome govoriti ostalima. “Nemojte je ni slučajno zagrliti ili poljubiti pred prijateljima”, kaže dr. Paula Hall. Odvedite je ustranu da u miru možete isplanirati sljedeći susret. Istraživanje objavljeno u Journal of Personality and Social Psyhology otkrilo je da ćete je zbog takvog ponašanja još više privlačiti. I sljedeći će susret biti više nego vatren…

Razvijte izlaznu strategiju
Što se češće seksate, ona će željeti više. Ali da biste dulje bili neopterećeni obavezama, prorijedite raspored – napravite stanku od pet dana svaka dva do tri tjedna. Istraživanje sveučilišta Texas A&M pokazalo je da razina hormona oksitocina pada ako ona nije izložena vašoj spermi. Razdoblje hlađenja primirit će žudnju njezina tijela za intimom, a kad se vratite u pogon – opet će biti u originalnom raspoloženju za neobaveznu vezu.

A što kad počne govoriti o drugom muškarcu, a vi počnete osjećati ljubomoru? “To smatrajte pokretačkom osnovom”, kaže dr. Paula Hall. Recite joj da ste počeli osjećati nešto više od puke seksualne želje. Ako ste se odlučili za prekid, minimalizirajte kolateralnu štetu tako što ćete rečenice isprike započinjati sa “JA”: “Ja sam se previše vezao” ili “Ja sam kriv što mi je prijateljstvo postalo važnije od naše seksualne veze.” “Tako neće osjećati krivnju jer je ni za što ne optužujete”, kaže dr. Paula Hall. Seks će ubrzo biti stara vijest, a vi ćete nastaviti prijateljevati kao i prije – iako ćete se prisjetiti vrućih trenutaka kad se nasmije “kao nekada”…

Komentari

▲ Povratak na vrh