Prva stvar koju morate napraviti u krevetu

Koliko ste spremni dati drugima, toliko će vam se i vratiti.

Velikodušnost vodi do pobjede: fokusiranje na njezine želje povećava i vaše uzbuđenje, nalaže istraživanje časopisa Social Psychological and Personality Science.

Istraživači su promatrali „seksualnu snagu zajedništva“ – volju da udovoljite partnerovim potrebama – u dugoročnim vezama. Oba partnera su svakodnevno ispunjavala upitnik o seksu u razdoblju od 3 tjedna. Četiri mjeseca kasnije, velikodušni partneri su izjavili da im je dnevna razina uzbuđenja puno veća i osjećaju veću potrebu za partnerom, za razliku od manje velikodušnih parova.

„Mnoga istraživanja pokazuje da je davanje drugima dobro za pojedinca“, kaže autorica studije dr. Amy Muse sa Sveučilišta u Torontu, a taj efekt je još jači kada je riječ o partneru. Osim toga, poznavanje partneričinih potreba podiže samopouzdanje.

Ako zadovoljavate samo njezine potrebe, a žrtvujete svoje, nećete postići jednak učinak. Rješenje: ciljajte na kompromis. Ako vi njoj pružate oralni seks zato što ona uživa u tome, pitajte ju bi li ona napravila nešto po vašoj želji, primjerice, seks pod tušem ili jutarnji seks na brzinu prije posla. Na taj ćete način oboje biti na dobitku.

Komentari

▲ Povratak na vrh