Prođite njezinu procjenu

Pitali smo žene koje su najodbojnije stvari koje muškarci rade na prvom spoju. Evo što su nam odgovorile.

Pitali smo žene koje su najodbojnije stvari koje muškarci rade na prvom spoju. Evo što su nam odgovorile.

Telefoniranje

Rezultati nedavno objavljenog istraživanja pokazali su da je za 75% žena telefoniranje na vrhu top-ljestvice najodbojnijih stvari koje muškarac radi tijekom izlaska. “Kad ste fokusirani na svoj mobitel, vaša se pratilja osjeća nedovoljno zanimljivom da bi zadržala vašu pozornost”, kaže dr. Kristen Mark, direktorica laboratorija za promicanje seksualnog zdravlja na Sveučilištu u Kentuckyju. Što učiniti? “Isključite mobitel”, predlaže dr. Mark.

Razgovor u slengu

Devet od deset žena vrednuje način na koji govorite. One smatraju kako je razina vaše uglađenosti pokazatelj kakva će vam biti djeca. “Dobro odgojen čovjek vjerojatno će imati i dobro odgojenu djecu”, kaže Jay Heinrichs, retoričar i autor knjige Thank You for Arguing. “Riječ je o prirodnoj selekciji. Govorite književno jer ne želite da ona loše procijeni vaše podrijetlo i odgoj”, predlaže Heinrichs.

Manjak samopouzdanja

Čak 84% žena rutinski traži kod muškarca znakove samopouzdanja. Suptilan i profinjen stil odijevanja može vam i te kako pomoći da vam pratilja dodijeli visoku ocjenu, tvrdi MH direktorica za modu Sandra Nygaard. Kravata ili rupčić u džepu sakoa u tradicionalno ženskim bojama poput ružičaste ili ljubičaste dat će joj do znanja da ste sigurni u vlastitu muškost. Samo nemojte nositi na sebi ništa svileno ili što blješti.

Loši zubi

Rezultati istraživanja pokazali su da ljudi s lošim zubima imaju još lošiji bankovni račun, kaže dr. sc. Marianne LaFrance, profesorica psihologije na Sveučilištu Yale i autorica knjige Why Smile?. To može biti razlog zašto se 81% žena fokusira na mušku oralnu higijenu. Zato održavajte svoje zube na dnevnoj bazi. Investirajte u kućni komplet za njegu – ili barem u trakice za izbjeljivanje.

“Komotna” odjeća

Rezultati ankete pokazali su da sedam od deset žena na odjeći koju muškarac ima na sebi traži znakove koji bi upozorili na njegov potencijal da joj bude prikladan partner. “Prije negoli i otvorite usta i progovorite, vaša odjeća govori umjesto vas”, kaže stilistica Jacqui Stafford, autorica knjige The Wow Factor. Ako joj se želite svidjeti, ne možete pogriješiti s kombinacijom veste na V-izrez, moderne uske košulje i tamnih traperica. Tako ćete izgledati muževno, ali ne i uštogljeno.

Iznošene tenisice

Žensko kritičko i analitičko oko nikada ne miruje: gotovo polovina ispitanih žena izjavila je da pomno promatraju mušku obuću. Dakle, nemojte nositi stare, iznošene tenisice. Obujte klasične oksfordice ili elegantne gležnjače, kaže Nygaard. Zapamtite: želite postići moderan look i stoga izbjegavajte sve što je široko, preveliko, kockasto ili dugo i šiljasto, savjetuje. “Izgledat ćete kao da živite u prošlom desetljeću.” Napomena: i Michael Jordan je u mirovini.

Komentari

▲ Povratak na vrh