Predejakulat – jeste li sigurni da znate čemu točno služi?

Fascinantne činjenice smo saznali!

Predejakulat ili predsjemena tekućina je onaj mali iscjedak koji curi iz penisa napaljenog vlasnika. Ne, ne govorimo o spermi, već o onom iscjetku prije samog orgazma, piše Cosmopolitan.hr.

Otkud dolazi?
Dolazi iz Cowperove žlijezde, koja se nalazi u “podnožju” penisa, prolazi kroz uretru (ona tubica u penisu kroz koju prolazi urin) i na kraju, izlazi kroz vrh penisa.

Koja mu je funkcija?
Osnovna je funkcija predejakulata da služi kao lubrikant i smanjuje trenje tijekom seksa. To je lužnata tekućina jer joj je cilj neutralizirati stupanj kiselosti u uretri, uzrokovan urinom. Između ostalog to pomaže spermi da preživi taj put. Fascinantno zar, ne?

Može li se zatrudnjeti od predejakulata?
Da! Iako predsjemena tekućina kao takva nije sperma, moguće je da u uretri ili samoj tekućini ostane pokoji spermij od zadnjeg puta kada ste ejakuliri. Ne zaboravite da je samo jedan plivač dovoljan da žena zatrudni!

Može li se predejakulatom prenijeti spolna bolest?
Definitivno da, bakterije i virusi se prenose pred ejakulacijskom tekućinom, čak i HIV. Zaštite se kondomom svaki put kada se seksate jer vas uranjeni prekid snošaja ne štiti ni od trudnoće ni od mogućih bolesti.

Imaju li žene predejakulat?
I žene proizvode višak tekućine tijekom seksa. Kod njih se ta tekućina stvara u takozvanoj Bartolinijevoj žlijezdi u vagini. Dodatne se tekućine stvaraju i u samim stranicama vagine i u cerviksu, što objašnjava “mokar” osjećaj dok se seksaju.

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh