Postanite muškarac njezinih snova

Što žene žele? Odgovor se stalno mijenja. Pogledajte kako možete postati svaki tip muškarca kojeg je ikada željela.

Zanimljivo je što se sve može naučiti od znojne muške majice. Kad su znanstvenici sa Sveučilišta New Mexico zamolili 48 žena da ocijene ugodu i “seksualnost” kratkih majica u kojima su spavali muškarci, odgovori su bili različiti. Žene koje su bile u plodnima danima preferirale su majice koje su nosili najmišićaviji i najzgodniji muškarci, dok one u neplodnim danima nisu pokazivale nikakvo zanimanje. Naime, one u plodnim danima mogle su namirisati “pastuhe”.

Vaša partnerica također podsvjesno kalkulira jeste li “pogodni”, a kako joj osciliraju razine hormona, tako osciliraju i njezine želje. Katkad želi dugotrajnu vezu, a katkad frajera za jednu noć.
Za ženu je to evolucijski ustupak za ustupak: mišićavost i privlačnost indiciraju dobre gene; inteligencija i toplina sugeriraju dobroga budućeg oca. “Žene su sklone mijenjati željeni tip muškarca”, kaže dr. Elizabeth Pillsworth, znanstvenica s Centra za istraživanje žena na UCLA.

“One procjenjuju kvalitete različitih muškaraca u različitim razdobljima i to na osnovi onoga što im govore tijelo i mozak da je dobro za njih u danom trenutku.”

Ako ćete spretno žonglirati tim osobnostima, uvijek ćete biti muškarac njezinih snova, bez obzira na to kako se mijenjaju njezine potrebe.

Muškarac iz snova br. 1: Tihi genijalac

Inteligencija je neprijeporno poželjna. U istraživanju provedenom 2002. na Sveučilištu Arizone, znanstvenici su ženama dali 20 dolara da kreiraju savršenog muškarca prema listi od 10 karakteristika. Žene su najviše potrošile na inteligenciju, čak dvostruko više nego na izgled.

Sveučilište Kalifornije u Daviesu provelo je istraživanje u kojem je otkriveno da žene pametnim muškarcima daju prednost čak i kad je riječ o seksu za jednu noć.

Inteligencija sugerira sposobnost rješavanja problema, veću kreativnost, viši socijalni status i veću vjerojatnost dobre zarade, kaže autor istraživanja dr. Mark Prokosch. Još vas nismo uvjerili? Drugo je istraživanje pokazalo da su spermiji pametnih muškaraca bolji plivači.

Postanite face: Otiđite na penjanje po stijenama. Ili na izlet biciklom. Ili negdje u brda promatrati ptice. Izaberite neku aktivnost u kojoj ste sjajni, a ona nije. Ako joj pokažete kako da radi nešto što volite, impresionirat ćete je, kaže sociologinja Christine B. Whelan, autorica knjige Why Smart Men Marry Smart Women. “Ženama ne treba atomski fizičar”, kaže Christine B. Whelan. “Žele znatiželjnog i angažiranog muškarca.”

Muškarac iz snova br. 2: Superjunak

Osjećajan ste muškarac 21. stoljeća, a ne pećinski pračovjek. No, žene katkad žele pračovjeka. “Za kratkotrajnu avanturu žene često preferiraju muškarce koji pokazuju socijalnu dominaciju, imaju mišićavo tijelo i simetrično lice”, kaže dr. Daniel Kruger, psiholog na javnozdravstvenoj školi Sveučilišta Michigan. “Te karakteristike prati visoka razina testosterona, a ona je pretpostavka dobrih gena.”

Postanite face: Zaboravite neko vrijeme britvice. U istraživanju provedenom 2008., žene su muškarce s trodnevnom bradom ocijenile najpoželjnijima. Takva brada pokazuje muškost, a ne izgleda agresivno i dominantno, kaže voditelj istraživanja dr. Nick Neave sa Sveučilišta Northumbria u Engleskoj. Što se tiče osobnosti, nemojte pretjerivati. U istraživanju Sveučilišta New Mexico, znanstvenici su otkrili da su partneri žena u plodnim danima (kad one žude za mačo tipovima i osjećaju se superseksi) detektirali te osjećaje i postali osjetno pažljiviji. No, što su muškarci povučeniji, žene manje iniciraju seks. Ta faza počinje tjedan dana nakon prvog dana njezine mjesečnice i traje sedam ili osam dana. U tom se razdoblju žene odijevaju slobodnije i otvorenije su prema seksualnim signalima, kaže ginekologinja Rebecca Booth, autorica knjige Venus Week. Šapnite joj nešto sugestivno, poput: “Izgledaš sjajno. Ne mogu dočekati da budem s tobom.” To će je dodatno uzbuditi.

Muškarac iz snova br. 3: Perspektivan poslovni tip

Mnoge se žene boje da će morati žrtvovati svoje karijere kako bi odgajale djecu pa neprestano procjenjuju vašu sposobnost privređivanja, kaže dr. Gary Brase, profesor psihologije na Sveučilištu Kansasa.

Postanite face: Kako bi ocijenila jeste li voljni dijeliti novac, svakodnevno će pratiti vašu darežljivost. Dakle, nemojte uopće pomišljati na to da ne platite račun za večeru. A kad se nađete u trgovini, propustite na blagajni osobu koja ima samo dvije stvari u ruci. Nesebičnost može biti evolucijski signal inteligencije i snalažljivosti, kaže istraživanje objavljeno 2007. u Journal of Research in Personality. Pokazivanjem tih kvaliteta sugerirate da dobro raspolažete novcem.

Muškarac iz snova br. 4: Zavodnik

Istraživanje koledža Kenyon pokazalo je da muškarci smatraju kako bi idealan broj seksualnih partnerica u životnom vijeku trebao biti najmanje trinaest. Žene smatraju da je pet dovoljno. One su izbirljivije jer znaju da su one te koje će ostati s djetetom ako vi zbrišete. Autorica knjige Touch me There dr. Yvonne K. Fulbright kaže da žena koja traži seksualno inteligentnog i pouzdanog muškarca razumije da on nije rođen s tim vještinama – naučio ih je, hm, na poslu.

Postanite face: Pomozite joj da otpusti kočnice kako bi se mogla fokusirati na zadovoljstvo. “Time što ćete joj pomoći da se osjeća ugodnije, pomoći ćete joj da se afirmira seksualno, preuzet će kontrolu nad svojim zadovoljstvom i pojačati osjećaj za avanturu”, kaže dr. Fulbright. Dakle, mazite je prije seksa, a ne poslije. Ubrzo će početi uživati jer će joj se povećati razina testosterona, pokazalo je istraživanje objavljeno u Hormones and Behavior. To će joj pomoći da postigne orgazam. Masirajte mjesta koja inače preskačete (na primjer ključnu kost). “Tako ćete pokazati da se ne žurite, a ona će moći opušteno uživati”, kaže dr. Fulbright.

Muškarac iz snova br. 5: Domišljat tip

Ne, ona ne traži smijeh. U nespretnim i stresnim trenucima žena želi domišljatog i mudrog muškarca. “Humor zahtijeva pogled na stvari na neobičan način”, kaže dr. Don Nilsen, suosnivač Društva za istraživanje humora. Ako vidite smiješnu stranu stvari, žena smatra da ćete vidjeti i njezinu stranu tijekom rasprave.

Postanite faca: Žene općenito priče smatraju smješnijima od kratkih viceva ili sarkastičnih dosjetki. “Muškarci pričaju viceve kako bi se natjecali i impresionirali, a žene pričaju anegdote kako bi dijelile i vezale se”, kaže dr. Nilsen. Priče zbližavaju onoga tko priča i onoga tko sluša.
Tijekom rasprava koristite humor kako bi se smirile tenzije, izrazilo neslaganje ili skrenula pozornost. Pucajte prvi i posljednji. Ako humor koristite na pozitivan način, veza može biti uspješnija, otkriva istraživanje objavljeno 2008. u Journal of Psychology. No, kad je humor rutina, postaje negativan. “Sljedeći put kad izbije prepirka, ispričajte neku šalu kako biste ponudili da se zakopaju ratne sjekire”, predlaže dr. Diana Kirschner, autorica knjige Love in 90 Days. “Zatim se ozbiljno fokusirajte na to da brzo riješite nesuglasice.”

Komentari

▲ Povratak na vrh