Od prvašića do prvaka u 10 koraka

Prvi izlazak - možda početak, a možda i kraj. Želite li se ponašati poput prvaka a ne prvašića, kontrolu nad svojim bazičnim instinktima prvo dobro uvježbajte na bazičnom treningu.

Dakle, uspjeli ste iskamčiti broj mobitela od ljepotice koju ste upoznali na tulumu. Čestitamo! Sada na red dolazi teži dio: pridobiti je na vašem prvom službenom izlasku. Ono što će se dogoditi na tom kritičnom izlasku gurnut će je ka bliskom susretu – ili je natjerati u bijeg.

Kako bih vidio što pali, a što ne, sastavio sam tečaj za prve izlaske tako što sam prikupljao vlastita iskustva. Izlazio sam (deset avantura u deset dana) sa ženama koje sam upoznao sam i s onima koje su mi namjestili prijatelji. Nakon svakog izlaska sastao sam se sa svojim savjetnicima, ekipom iskusnih stručnjaka za izlaske, kako bismo razgovarali o svemu što se dogodilo (ili o onome što se nije dogodilo) i zašto.

U nekim sam slučajevima zamahnuo i promašio. U drugima sam prošao prvu liniju obrane. No, nije uvijek bilo bajno. Otkrio sam nekoliko ključnih tajni kako prebroditi prvi izlazak i dobiti priliku za drugi ili za njih nekoliko. Želite li izaći s komadom i ponašati se kao iskusan muškarac, nastavite čitati tekst.

Krenite od poznatog mjesta

Jadna Shana. S tom slatkom smeđokosom glumicom, prijateljicom moje prijateljice Darcy, bio sam na prvom nesretnom izlasku. Našli smo se na večeri u francuskom restoranu u kojem nikad nisam bio. “Dakle, što je ovdje dobro?” pitala je. “Da budem iskren, pojma nemam”, odgovorio sam. Njezin je pogled govorio više od riječi. Nije bila impresionirana. Zatim je došla nezainteresirana, usporena konobarica. A potom nešto nalik na palačinke. Iz aviona se vidjelo da sam totalno l’incompetent. Osjećao sam se budalasto. Mjesto sastanka bilo je jedini aspekt izlaska koji sam mogao kontrolirati, a umjesto da je djelovao kao afrodizijak, ispao je dosadan i iritantan. Nakon večere Shana je rekla da se mora naći s nekim prijateljima i otišla. Uh!

Nakon toga nemilog događaja obratio sam se dr. Paulette Kouffman Sherman, autorici knjige Dating from the Inside Out. “Najviše od sebe dajemo kad nam je najudobnije”, rekla je. “Dakle, idi tamo gdje si već bio – makar i s drugom ženom. Čak i jednostavno mjesto kao lokalna pečenjarnica može stvoriti pozitivnu energiju.” Nekoliko večeri poslije izašao sam s Mandy, lijepo građenom djelatnicom izdavačke kuće koju sam upoznao na tulumu. I to, naravno, u svoju omiljenu pečenjarnicu sa sjajnim hamburgerima. Ondje sam često jeo pa nisam imao problema dobiti dobar stol. Kad me je pitala: “Što je ovdje dobro?”, odgovorio sam joj kao iz puške:

“Obavezno moraš probati bearnaise burger, srednje pečen, s pomfritom i bocom kronenbourga.” To je i napravila. Nakon prvog je zalogaja promrmljala: “Mmm, bomba, ovo je sjajno!”
Nije prošlo puno vremena prije nego što su nam se pogledi stopili, a ruke počele vrludati. Nakon toga me upitala: “Hoćeš li me otpratiti kući?” Treba li išta više reći?

Plan bitke: “Većina muškaraca to ne radi, ali kreiranje i ponavljanje uspješnog izlaska je presudno”, kaže Eric Ivy, autor knjige The Dating Matrix. Sprijateljite se s konobarima i osobljem za šankom, dodaje. Mogu vam sačuvati super stol i preporučiti jela i pića koja će vam pomoći da impresionirate komade.

Iznenadite je pitanjima

Razgovor na prvom izlasku prati predvidljivu shemu: odakle si, što radiš… Ja sam zapeo na toj skripti, ali sam na jednom izlasku, čisto iz dosade, promijenio ploču.
Počelo je tako što sam Janelle, zamamnu marketinšku djelatnicu koju sam upoznao na poslovnom sastanku, pitao što je kao dijete željela postati kad odraste. Njezin odgovor – veejay na MTV-u – ne samo da mi je dao uvid u njezinu osobnost nego mi je dao zeleno svjetlo da s njom podijelim svoje dječačke snove: kao dvanaestogodišnjak osnovao sam band koji smo nazvali Stiff Lederhosen.

Snimili smo jednu pjesmu prije nego što sam shvatio da ne znam baš svirati gitaru, a ni pjevati. Janelle se nasmijala pa sam krenuo u napad novim pitanjima. Razgovarali smo o tome koje bismo životinje htjeli biti, koje supermoći bismo voljeli posjedovati i o raznim drugim neobičnim temama. Ta su joj neobična pitanja pomogla da se otvori. A kako su pitanja postajala sve više “škakljiva”, međusobna je kemija procvala.

Plan bitke: “Svaki muškarac za kojeg znam da je dobar sa ženama ima pregršt priča, pitanja i šala koje izazivaju dobru reakciju”, kaže Charles Orlando, autor knjige The Problem with Women… Is Men. “Kad izađete sa ženom, morate s njom provesti dosta vremena, a i uspoređivat će vas s drugima. Dakle, dođite pripremljeni.”

Produljite boravak

Jedan od mojih najboljih prvih izlazaka bio je s Jamie, spisateljicom koju sam upoznao preko crazyblinddate.com. Pitao sam Martyja Savaricka, autora knjige 101 Ways to Stop Hating Dating, kako izlazak naslijepo održati zanimljivim. “Pokušaj tijekom izlaska mijenjati lokacije. To će regenerirati raspoloženje i stvoriti osjećaj zajedničke avanture”, rekao je.

Kad sam ugledao Jamie, prva mi je pomisao bila: “Bit ćemo sretni ako nakon prvog pića ne odemo svatko na svoju stranu.” Druge žene koje sam sretao, a izgledale su kao ona – mršava, plava, u haljinici – bile su prilično dosadne. Ali pokazala se zabavnijom nego što sam očekivao. “Možda izgledam kao tipična kalifornijska plavuša, ali iznutra sam pametna i pretila”, našalila se. Nakon nekoliko pića u hotelskom baru oboje smo postali nemirni i predložio sam da odemo u mali restoran poznat po fenomenalnim sendvičima venezuelan arepa. To joj se vrlo svidjelo. Večer smo okončali poljupcem i izašli smo još tri puta u sljedeća dva tjedna.

Plan bitke: Organizirajte izlazak tako da odredite lokacije na kojima će se druženje odvijati od sasvim običnog i zabavnog prema romantičnom i intimnom, sugerira Christian Hudson, kreator web-stranice za druženja thesocialmen.com. Nemojte spominjati odlazak na drugo mjesto kad dogovarate izlazak – držite ga u rezervi dok ne nastupi pravi trenutak.

Doznajte ima li kemije

Jeste li ikad izašli s komadom za kojeg ste smatrali da je super, a onda ga više niste ni vidjeli ni čuli? Našao sam se sa suprotne strane tog scenarija zahvaljujući Lindsay, drugoj ženi koju sam upoznao preko blinddate.com. Bila je OK, ali nije me fizički privlačila pa sam se uhvatio kako se svako malo tupavo cerekam, samo da ispadnem ljubazan. Nakon sat vremena rekao sam joj da moram hitno otići. Sljedeći dan Lindsay mi je poslala slatkorječiv e-mail. Nikad joj nisam odgovorio.

Tada me počeo mučiti izlazak s Janice, urednicom web-stranice, za koju sam bio siguran da joj se sviđam, a ona je nakon sat vremena otišla jer su je zvali s posla, hm, u 21 sat. Prema sociologinji i stručnjakinji za veze Julie Albright, moje iskustvo s Lindsay tipičan je primjer za ono što rade i mnoge žene ako su nezadovoljne izlaskom. “Žene se općenito mnogo smiju kad žele prikriti negativne emocije, pa je najvjerojatnije upravo to i radila dok si joj dosađivao nekom predugačkom pričom”, kaže J. Albright.

Plan bitke: Kako biste doznali sviđate li joj se uistinu, obratite pozornost na znakove koji doista nešto znače. “Ako pije puno alkohola, dodiruje vas, stalno gleda u oči i naginje se prema vama, to su sve dobri znakovi”, kaže Hudson. “Ako ignorira mobitel, također ste na dobrom putu.” Primijetili ste te signale? Pokušajte je lagano dodirnuti po ruci. Ako je ne odmakne, najvjerojatnije ste je osvojili.

Sve u svemu, to je bilo sjajnih deset dana. Uspio sam izaći na drugi sastanak s pet žena, a tri su mi se posebno svidjele pa sam nastavio izlaziti s njima. Za to je zadužena sjajna ekipa sa sjajnim savjetima, plus nekoliko mojih trikova. Čvrsto vjerujem da je na kraju večeri, želite li je opet vidjeti, morate poljubiti. Možda će vas pljusnuti, što znači da ionako niste imali nikakve šanse. Možda vam okrene obraz, što znači da vam ne zamjera što ste pokušali. A ako vam se usne spoje, siguran sam da sami znate što dalje.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh