Od A preko G pa O-točke… – istražite sve njezine duboke vaginalne erogene točke

Njezin je orgazam odredište na koje putujete zajedno. Zato joj pružite ruku da otkrijete nove putove

Ne tako davno G-točka se smatrala početnom točkom orgazma. Sada je pak točka kontroverzi: prošle su godine neki istraživači ustvrdili da ne postoji i da su svi ženski orgazmi jednaki. Drugi stručnjaci – i brojne žene – inzistiraju na razlici te čak idu i korak dalje tvrdeći da nekoliko drugih vrućih točaka može pomoći ženu pogurati i preko krajnjih granica zadovoljstva. U svakom slučaju, te je teorije zabavno provjeravati.

Možda ste našli ili pokušavali pronaći G-točku svoje partnerice (prišapnimo: smještena je na prednjoj stijenci vagine, otprilike 2,5 do 4 cm od “ulaza”). Kao dodatak toj “ključnoj točki”, turski su znanstvenici identificirali četiri područja koja su nazvali “duboke vaginalne erogene zone”.

Kod nekih žena sve četiri zone mogu nezavisno dovesti do orgazma, pokazala je turska studija. Pa čak i da vaša partnerica na njih ne reagira eksplozivno, “to može biti avanturističko i istraživačko iskustvo koje će vas povezati”, kaže dr. Yvonne K. Fulbright, autorica knjige Touch Me There!. Što više područja otkrijete kao osjetljiva, to imate više mogućnosti da joj tijelo dovedete do usijanja. Jeste li spremni za početak potrage? Zgrabite tubu lubrikanta, isprintajte ovaj članak (možda će vam zatrebati) i pripremite se za otkrivanje zona zadovoljstva za koje vi i vaša partnerica niste ni znali da postoje.

A-točka/ Otkrilo ju je 11% žena

NAĐITE JE Pratite prednju stijenku njezine vagine sve dok gotovo ne dosegnete cerviks. Ondje ćete naći njezinu A-točku, kaže Fulbright. Preko nje prelazite prstom kao da je brisač na vjetrobranu, kaže Jaiya (bez prezimena), autorica knjige Red Hot Touch. Ako na bilo kojoj strani osjetite udubine, preblizu ste ulazu – to je njezina G-točka. Zađite dublje dva-tri centimetra.

PROBUDITE JE Vagina reagira samo na pritisak ili pokret, ne na sam dodir, ističe seksualna terapeutkinja dr. Jennifer Berman, suvoditeljica emisije The Doctors. Zato iskušajte ono što Jaiya naziva “usidri i povuci”. Nakon podmazivanja i podosta predigre, jagodicu prsta stavite na njezinu A-točku. Ako je ne možete dosegnuti, poslužite se krajem duge zaobljene igračke (kao što je Pure Wand). Prste povucite duž prednje stijenke, prema sebi. “Da vam se trud isplatio, znat ćete po tome što će se ovlažiti”, kaže Fulbright.

O-točka/ Tu je osjetljivo 8% žena

NAĐITE JE Locirali ste njezinu G-točku? Čestitamo! Zarotirajte prst prema suprotnoj stijenci te zađite malo dublje sve dok ne osjetite spužvasto područje na stijenci njezine vagine. To je njezina Otočka. Je li se dosad ustručavala seksati straga? “Analne su stijenke bogate živčanim završecima, stoga stimuliranje O-točke ženama omogućuje bolji uvid u to što bi moglo stvarati dobar osjećaj s druge strane zida”, objašnjava Fulbright.

PROBUDITE JE Kad je potpuno uzbuđena, iskušajte tehniku “usidri i povuci” na njezinoj O-točki i G-točki istodobno. “Spojite nadlanice tako da je jedan dlan okrenut gore, a drugi dolje”, kaže Jaiya. Potom oba kažiprsta stavite u nju istodobno stimulirajući prednje i stražnje stijenke njezine vagine. “Neke žene od toga ejakuliraju”, dodaje Jaiya. Druga mogućnost: O-točku stimulirajte klasičnim “dođi ovamo” pokretom.

Cerviks/ 7,5% žena doživjelo je cervikalni orgazam

NAĐITE GA Dubokom penetracijom cerviks joj možete dotaknuti i penisom. “Osjeti se poput vrška nosa – tvrđe nego spužvasta tekstura vagine”, objašnjava dr. Lisa Masterson, iz losangeleskog Cedars- Sinai Medical Centera. Većini je žena cerviks oko 9 do 11,5 cm “unutra”, ali tako je prije nego što se uzbude. “Nabreknuće podiže cerviks”, kaže dr. Berman, ali i dalje biste ga trebali moći dosegnuti.

PROBUDITE GA Pratite njezin ciklus: oko ovulacije (obično 13. do 16. dan ciklusa) stimulacija cerviksa pruža najviše ugode, kaže Jaiya. Kružite oko cerviksa jednim ili dvama prstima; kada ga izravno dotaknete, polako klizite po tom području uz čvrst, ali nježan pritisak sve dok ona ne osjeti duboko zadovoljstvo, gotovo u cijelome tijelu. Ako vam prsti nisu dovoljno dugi, Fulbright preporučuje da se poslužite vibratorom široke glave: potreban je pritisak, a ne bockanje.

Mišići zdjelice/ 12% žena dovode do orgazma

NAĐITE IH Ne možete izravno dotaknuti mišiće donjeg dijela zdjelice, ali ih možete aktivirati. “Oni okružuju vaginu”, objašnjava Fulbright, “te se stežu kad ona doživljava orgazam.” Brazilska je studija 2014. pokazala da mlade žene sa snažnim mišićima donjeg dijela zdjelice doživljavaju više orgazama. Zašto? Ako su ti mišići zategnuti, mogu se stegnuti tijekom seksa (umjesto da se opuste zbog “umora”) te joj pomoći da svrši, kaže dr. Masterson.

PROBUDITE IH Vaša partnerica vjerojatno već zna najučinkovitiji način – Kegelove vježbe, kaže dr. Fulbright. Od vježbanja napravite vrhunsku zabavu: kupite set loptica koje su za vaginu poput utega. Jednu premažite lubrikantom, stavite u nju pa gledajte može li je zadržati; kad bude spremna, dodajte i drugu. Zabavno je i uzbudljivo, a osim što joj jačaju mišiće zdjelice, “loptice mogu stimulirati G-točku”, ističe dr. Fulbright.

Komentari

▲ Povratak na vrh