O čemu trebate razmišljati kako bi duže izdržali u seksu

Ovaj trik je toliko jednostavan da ćete se pitati zašto ga prije niste isprobali. (A nije frizura Duška Lokina.)

Statistike nogometnih utakmica. Jakobove kapice umotane u slaninu. Frizura Duška Lokina. Svaki tip ima svoju mentalnu distrakciju kada pokušava izdržati dulje.

Ali ova taktika ima dvije mane:

1. Dok se seksate trebali biste uživati – ne razmišljati o frizuri popularnog pjevača.

2. Misli koje će vas spriječiti da svršite, jednostavno ne pale, kaže dr. Michael Perelman, profesor kliničke psihologije i reproduktivne medicine na Sveučilištu Cornell.

Prerano svršavanje je često povezano s nervozom, ne uzbuđenjem, kaže dr. David Rowland, profesor psihologije na Sveučilištu Valparaiso.

Kada osjećate kako se naglo približavate vrhuncu, počnete se brinuti. A baš poput lavine, ta briga zapali živčani sustav na način da ubrzava ejakulaciju, objašnjava Rowland.

Kako bi izdržali duže morate smiriti svoj nervozni mozak, a ne ga zagušiti neprivlačnim slikama.

A kako to učiniti? Usredotočite se na nevjerojatan seks koji upravo imate. ”Ako uživate u senzacijama seksa ne razmišljate ‘Što će biti ako prerano svršim?’“, kaže Rowland.

Pokušajte izabrati nešto određeno na što ćete usmjeriti pažnju, poput partneričinih usana, njezinog disanja ili pokreta kukova i ramena, predlaže Rowland.

Ako vam ovo zvuči iznenađujuće, niste jedini: morali smo Rowlanda upitati dvaput jesmo li ga dobro shvatili. Na kraju krajeva, zar ne bi fokusiranje na njezino tijelo i zadovoljstvo koje osjećate trebalo ubrzati orgazam?

Ne, kaže Rowland. On tvrdi da bez obzira na to koliko kontradiktorno zvučalo, okupiranje mozga seksualnim mislima opustit će vas i smanjiti nervozu, a to vam daje snage da dulje izdržite. A bez obzira na to što mislite o ovoj strategiji, jedini način da saznate djeluje li, je da probate.

Vaš mozak ima tek malu kontrolu nad usporavanjem orgazma. Zato trebate pratiti razinu uzbuđenosti. Ako osjećate da se bližite vrhuncu prebrzo, osvještavanje te činjenice dopušta vam da usporite prije nego postane prekasno.

Recite partnerici da morate usporiti. Recite joj: “Tako si seksi da neću moći još dugo izdržati.“ zatim je stimulirajte oralno ili ručno dok se malo ne smirite, savjetuje Rowland.

“Ako joj kažete iskreno pokazat ćete svoje samopouzdanje – i da ste zainteresirani za više od vlastitog zadovoljstva.“

Zapamtite, nedostatak intime situaciju čini neugodnom. Čak iako svršite brzo, ako nastavite zadovoljavati partnericu, pokazat ćete joj da su vam njezine potrebe važne – i smanjiti pritisak da idući put morate biti bolji.

Osim toga, istraživanje Sveučilišta Winona State pokazuje da većina muškaraca krivo misli kako “dobar seks“ znači “dugi seks“. Žene ne razmišljaju na taj način. Dobra, stimulirajuća predigra puno je važnija kada je riječ o njezinom zadovoljstvu, pokazuje istraživanje.

Komentari

▲ Povratak na vrh