Lubrikanti: konačno naučite kako ih pravilno koristiti!

Ovih 5 uobičajenih pogrešaka mogu učiniti seks manje uzbudljivim.

Postoji razlog za držanje lubrikanata na noćnom ormariću: oni obično čine seks boljim. Potvrdilo je to i istraživanje na više od 2000 žena, koje su otkrile da im je seks uz lubrikante pružio više ugode i zadovoljstva. Isto tako, čak 70 posto muškaraca koji su koristili lubrikant za vrijeme masturbacije ili seksa, koristili su ga zbog zabave ali i ugodnijeg odnosa.

I dok kokosovo ulje ili losion za tijelo mogu poslužiti kao kućni lubrikant za masturbiranje, neke stvari koje koristite kao lubrikante mogu imati i neželjene posljedice. Otkrijte koje.

Pogreška: Koristite lubrikante iz drogerije kada pokušavate ostati trudni
Voda, silikon i lubrikanti na bazi ulja mogu se pronaći u bilo kojoj drogeriji, ali oni mogu loše djelovati na pokretljivost spermija.

“Kada spermij pokušava preživjeti, potrebno im je odgovarajuće okruženje”, kaže dr. Brian Steixner, medicinski direktor na Institute for Men’s Health na Jersey Urology Group.

Kao rezultat toga, mnogi lubrikanti zapravo mogu spriječiti spermu da putuje kroz vaginu dovoljno daleko da oplodi jajašce, kaže on. Osim toga, dok prirodni lubrikant vagine nikada nije spermicidan, puno OTC lubrikanata sadrži određene kemijske spojeve koji zapravo mogu ubiti spermu. Ako radite na bebi, držite se baby ulja ili ulja kanole, jer nemaju negativan utjecaj na spermu.

Pogreška: koristite lubrikante na bazi ulja s kondomima
Lubrikanti na bazi ulja duže traju od onih silikonskih ili lubrikanata na bazi vode, stoji u izvještaju Instituta Kinsey.

No, takvi lubrikanti mogu utjecati na lateks vašeg kondoma, uzrokujući slabljenje i eventualno pucanje, kaže doktor Steixner. Osim toga, neke žene su osjetljivije na iritacije i infekcije kada koristite lubrikant na bazi ulja, kaže on. Odaberite stoga, lubrikante na bazi vode ili silikona.

Pogreška: koristite slinu, a bolesni ste
Slina je, možda, najstariji prirodni lubrikant. Većinu vremena, ona je savršeno sigurna, kaže dr. Steixner. No, ne i kada ste bolesni jer tada može prenijeti virus u vaginalno područje. Imate li herpes na usnama, lako se prenosi i na genitalije, pa čak i ako nije vidljiv. Budite oprezni kada ste prehlađeni. Slina, inače, vrvi raznim bakterijama u svako doba, bez obzira jeste li bolesni ili ne, što može dovesti do težih gljivičnih infekcija, kaže dr Steixner.

Pogreška: koristite proizvode za tuširanje kao lubrikant
Ne možete zadržati nagon dok se tuširate, i mislite kako je šampon ili gel za tuširanje dobar izbor za lubrikant? To nije dobra zamisao, kaže dr. Joshua Zeichner, direktor kozmetičkih i kliničkih istraživanja u odjelu dermatologije na bolnici Mount Sinai. Sapuni i tekućine za čišćenje su namijenjeni vanjskoj njezi tijela, pa mogu izazvati iritacije jer je koža unutar vagine vrlo osjetljiva.

Pogreška: koristite losione s učinkom rashlađivanja
Takve kreme i losioni mogu izazvati razne iritacije ili alergijske reakcije kada ih nanesete na genitalije. Sastojci kao što su mentol ili kamfor ne bi trebali doći ni blizu vašeg penisa (ili vagine), objašnjava dr. Zeichner.

Kemijske reakcije koja uzrokuju učinak hlađenja pregrube su za osjetljivu kožu koja okružuje vaše genitalije – što može dovesti do peckanja ili iritacije kože. Obavezno operite ruke nakon korištenja ove kreme kako bi se osigurali da ne postoji rizik na vašim prstima.

Komentari

▲ Povratak na vrh