Ljubite li za ubiti se?

Put do ženskih gaćica vodi preko njezinih usana. Ne koristite prečace da ne završite na – cesti.

U životu sam poljubila mnogo muškaraca. Ali jedan je poljubac bio nezaboravan, i to ne zato što je tip imao usne poput glumca Ryana Phillippea. Sjedili smo zagrljeni na travi ispod stabla masline, bila je topla ljetna noć: idealna scenografija za vatreni poljubac nakon kojeg djevojka izgubi glavu i baci se na voljenog muškarca.

Zapravo, nadala sam se takvom poljupcu. Umjesto toga, tip me krenuo ljubiti kao kad usisavačem žestoko trljate tepih nakon novogodišnjeg tuluma; jezikom je mlatarao po mojim ustima i licu, slineći i hropćući u navali strasti. Ostala sam u šoku, a zamalo i bez zraka – treba li reći da nije došao dalje od mojih usana?

Nisam neka stručnjakinja za poljupce, jednostavna sam žena. A nama je ženama poljubac svojevrstan detektor koji nam govori ima li muškarac potencijala za nešto više ili će pasti na prvoj barikadi. Ljubljenje može biti sjajna predigra, način da istražim i osjetim usne i tijelo svoga muškarca. Ali nemojte slušati mene – radije poslušajte 7274 žene koje smo zamolili da opišu poljupce od kojih su osjetile leptire u želucu (i niže).

Tehnika vam je dobra, ali zadahom skidate pločice u kupaonici

Zadah po luku govori više od “Veliki šiš i žuja!” – to je znak da mislite kako je higijena afrička životinja koja se hrani strvinama. Putem poljupca ženi govorite puno više od toga koliko je želite; tu je i evolucijski faktor. Naime, ako muškarcu/mužjaku smrdi iz usta, žena/ženka to će protumačiti i kao njegovu nesposobnost da se bori s bakterijama. Znanstveno je dokazano da žene imaju osjetljivije osjetilo mirisa od muškaraca, a – za razliku od ostalih osjetila – miris se u mozgu procesuira gotovo istodobno kad ga nanjušimo.

Usta na usta: Učite od koala. Žvakanje žvakaćih guma s ekstraktom eukaliptusa nije samo spasonosno za vaš dah nego i može “umiti” vaš jezik od tvoraca lošeg mirisa. Ni vodice za ispiranje usta nisu loše, a i ne morate nositi četkicu i pastu za zube sa sobom.

Rekla je: “Njegov je dah mirisao na pepermint, s jedva prepoznatljivom aromom pića koje je naručio. Dlanom mi je dotaknuo lice i nježno me poljubio. Iako smo bili među ljudima, izgubila sam osjećaj za mjesto i vrijeme. Bio je to jednostavno savršen poljubac.”
– Dawn (41)

Slinite poput psa pred izlogom mesnice

Kad muškarac uspije dovoljno uzbuditi ženu da se ona ovlaži, to je dobar znak. S druge strane, ženama je malo što odbojnije od muškog slinjenja pri ljubljenju. Postoji mnogo žena koje će vam odgovoriti da nisu lezbijke ili biseksualke, ali ih uzbuđuje pomisao na ljubljenje s drugom ženom jednostavno zato što se žene bolje ljube i pritom – ne sline. Zašto muškarci pri ljubljenju sline? Ponovno čista kemija: muškarcima poljubac također služi da “osjete” ženu, ali zbog slabije kemijske osjetljivosti pritom luče više sline kako bi skupili više podataka. Osim toga, priroda je mislila na još nešto: kako muška slina sadrži i testosteron, izmjenom sline pri poljupcu muškarac nesvjesno pokušava “upumpati” testosteron u tijelo partnerice i tako je dodatno uzbuditi.

Usta na usta: Ne mislite da ćete išta postići budete li ručnikom sušili usta prije izlaska. Jedno je istraživanje pokazalo da žene postaju “otpornije” na muško slinjenje nekoliko minuta nakon prvog poljupca, kad stvari postanu intenzivnije. Što je žena uzbuđenija, počinje je uzbuđivati i ono što inače ne bi. Počnite s nježnim, jedva osjetnim poljupcima, jezik ostavite za kasnije – tako ćete lučiti i manje sline. Ako vam je to problem, služite se samo vrhom jezika jer je on osjetljiviji od ostatka.

Rekla je: “Krenuo je lagano, samo dodirima usana, a onda smo se počeli ljubiti otvorenih usta, nježno se dodirujući vrhovima jezika. Kad su stvari postale napetije, prstima je prošao kroz moju kosu i nježno mi zabacio glavu. Svjež dah, savršena tehnika.” – Parisa (26)

Vaš je jezik u njezinim ustima – ali nepomičan

Za ovo postoje samo dva objašnjenja: ili ste neiskusni ili lijeni. Slično biste se osjećali da tijekom seksa ona nepomično leži ispod vas i bulji u strop – jednom riječju: grozno.

Usta na usta: Jezik je nježna biljka. Ako ga ne upotrebljavate, ona će pomisliti da vam nije privlačna; ako mlatite njime kao ludi, mislit će da ste napaljeni jarac. Sjetite se stoga zlatne sredine. Jezik koristite kao kad ližete sladoled u kornetu, točno tim ritmom. Povremeno ga izvadite iz njezinih usta (jezik, ne sladoled) i liznite joj lagano usne, vrat, uho (vanjsku stranu!)… Ne zaboravite koristiti jezik i kako ga inače koristite: šapnite joj u uho kako je lijepa i koliko vas uzbuđuje. Sigurni smo da nećete lagati…

Rekla je: “Bilo je lagano, strastveno i seksi. Koristio je jezik na pravi način, istovremeno me rukama mazeći po cijelome tijelu. Kad me nastavio ljubiti po vratu, zacrnjelo mi se pred očima.” – Ashley (18)

U ustima ste do grla

Uobičajena muška pogreška pri ljubljenju je vjera u krilaticu: Što žešće, to bolje! Nemojte joj jezikom pokušati dotaknuti plućno krilo – nema ničeg romantičnog i napaljujućeg u tome da vam netko svom snagom gura jezik u usta. Silom nećete ništa postići, nježan jezik i željezna vrata otvara.

Usta na usta: Umjesto da joj “kopate” po ustima, usnicama oblikujte slovo O oko njezina jezika i lagano ga usisajte u svoja usta (naglasak je na “lagano”). I ne ričite pritom poput ranjenog bizona; iako je muškarcima njezino stenjanje seksi, istraživanja pokazuju da je ženama glasno muško stenjanje odbojno. Ono što ih uzbuđuje je dodir. Prolazite joj prstima kroz kosu, nježno joj milujte lice i vrat. Iako biste željeli rukama pomilovati i neke druge dijelove njezina tijela, nemojte – što se dulje suzdržite od dodirivanja njezinih genitalija, to će biti uzbuđenija.

Rekla je: “Nježno me poljubio i privio uza sebe, masirajući mi pritom leđa i vrat. Šapnuo mi je da ga izluđuje moj miris, a onda me strastveno poljubio.” – Rhonda (41)

Rekla vam je što voli i držite se toga k’o pijan plota

Žene cijene kad ih upitate što žele, što ne znači da to morate ponavljati zauvijek. Muškarci često doslovno shvaćaju stvari i ako jednom u nečem uspiju, više ne mijenjaju modus operandi. Stoga poslušajte što želi, ali djelujte u skladu s njezinom reakcijom: ako joj se jednom svidi grickanje uha, ne mora značiti da svaki put navalite na njezino uho kao Mike Tyson. Osim toga, mnoge žene uopće ne znaju što zapravo žele i što im se sviđa… Ne podcjenjujte ni snagu novosti; dosada je ono što najčešće uništava vezu.

Usta na usta: Možda je sve što treba nova poza. Neka vam sjedne okrenuta leđima. Zagrijte je za akciju laganom masažom: počnite od tjemena, pa preko vrata silazite niže do donjeg dijela leđa. Žene vole nježne dodire po vratu, stoga se zadržite malo dulje na tom dijelu, poljubite je u rame, prijeđite rukama preko njezinih grudi. Ako ste licem o lice, poljubite je, pa usnama lagano sišite njezinu donju usnu – mnogo žena osjeća slatke trnce u klitorisu kad muškarci to rade.

Rekla je: “Spravljala sam doručak u kuhinji kad mi je dečko prišao odostraga. Baš se otuširao i na sebi je imao samo bokserice. Prislonio me uz sudoper, još vruć od tuša. Jednom mi je šakom zadigao ruke iznad glave, a drugom me stisnuo bliže sebi. Nježno me ugrizao za donju usnu, dovoljno da mi pokaže da on kontrolira situaciju. Zaboravila sam istog trenutka doručak.” – Colleen (22)

Komentari

▲ Povratak na vrh