Kakva brada i brkovi se ženama najviše sviđaju?

I kako pronaći pravi izgled za sebe.

Dobra vijest za sve muškarce koji mrze brijanje: žene vole dlakave muškarce, otkriva nova australska studija. Za potrebe istraživanja, više od 8500 žena gledalo je fotografije muških lica koja su bila obrijana, bradata ili s dvodnevnom bradom. Zatim su ih ocjenjivale na temelju seksualne privlačnosti.

Muškarci s bilo kakvim dlakama na licu – bradati ili s dvodnevnom bradom – ocijenjeni su kao 15 do 20 posto atraktivniji od svježe obrijanih muškaraca. Dlake na licu su znak muževnosti, kaže autorica studije dr. Danielle Sulikowski, profesorica psihologije na sveučilištu Charles Sturt u Australiji.

Sve se svodi na urođene instinkte: brada i brkovi odaju dojam snažnog, dominantnog muškarca koji je bolji partner iz evolucijske perspektive. Ako želite da vas primijeti, držite se dvodnevne bradice – žene su tom izgledu dale najvišu ocjenu.

To je vjerojatno zato što je riječ o zlatnoj sredini, kaže Sulikowski. Brada ju napaljuje, ali želi vidjeti i lice koje se iza nje skriva.

Kako bi postigli savršen izgled vodite se ovim savjetima Men’s Healthovog urednika mode Dana Michela:

1. Koristite prilagodljiv trimer za bradu s ugrađenom zaštitom.

2. Prvo uklonite sve dlake koje strše. Maknite zaštitu s trimera i okrenite ga tako da su oštrice prema dolje. Obrijte vrat do Adamove jabučice, a zatim i sve dlake koje su ispod nje. Polaganim pokretima ujednačite bradu i izbjegnite grube linije.

3. Ako vam brada raste visoko na obrazima, obrijte ili podrežite bradu na tom području, tako da vam brada započinje ispod jagodičnih kostiju, paralelno s linijom vilice.

4. Dlake iznad usnice obrijte tako što ćete poravnati trimer s vrhom gornje usnice i podrezati brkove da budu milimetar ili dva iznad usnice.

5. Okrenite trimer tako da su oštice okrenute prema gore i odaberite željenu dužinu. (Ako niste sigurni izaberite 6 mm ako ste tamnokosi ili 12 mm ako ste svijetlije kose.) Ostatak brade skratite na tu dužinu. Kada podrezujete zulufe, prestanite sa skraćivanjam tamo gdje se brada spaja s bosom.

6. Prijeđite prstima po licu kako bi provjerili je li brada jednaka, po potrebi ponovno prijeđite trimerom po bradi.

Komentari

▲ Povratak na vrh