Ovaj par tvrdi: zasebne financije spasile su naš brak

Mogu li odvojeni bankovni računi biti ključ uspješne veze? Oni kažu da može...

Ne postoji nijedna tajna sretnog braka. No par iz Škotske misli da su pronašli magično rješenje: Brandon i njegova supruga Jill zadržali su odvojene bankovne račune i uvjereni su kako je to ključ njihovog opstanka, otkrili su Business Insideru.

Ovaj se bračni par nikada nije sukobio zbog financija. Brendon otkriva kako nikad nije bio veliki potrošač, a kao programer uspio je uštedjeti popriličnu svotu novaca do sada. Čak i kada su prvi put izašli na spoj Jill ga je uvjerila kako ne mora platiti večeru samo da bi ispao džentlmen.

I dok par ima zajednički račun iz kojeg podmiruju tekuće troškove, režije i hipoteku za kuću, istodobno imaju i dva zasebna računa koji su namijenjeni njihovoj osobnoj potrošnji. To znači, ako Jill želi otići u Spa s prijateljicama, to je njezina stvar, baš kao i Brandonov izlazak s dečkima na pivo ili neki koncert.

Na taj su način “svi sretni” i nikada nisu došli u sukob oko trošenja novca. A poznato je kako je to jedan od najčešćih uzorka svađa među parovima.

Sviđa li vam se ova ideja, prvo sa partnericom o njoj raspravite – naime ideja o odvojenim računima ne funkcionira uspješno kod svakog para, kao kod Brandona i Jill. Oni su, pak, uvjereni da bi zajednički račun izazvao brojne svađe i doveo njihov brak u pitanje.

Komentari

▲ Povratak na vrh